Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle BNQT – “Restart”

Sommige supergroepen laten je mond openstaan van verbazing, alleen van de namen al. Als de muziek er bij dan nog eens klinkt zoals verwacht, is het alleen maar beter. BNQT (‘Banquet’) is de nieuwste indie rock supergroep van dit jaar en bevat klinkende namen. We sommen ze even op: Eric Pulido van Midlake (de leider van de groep) met Ben Bridwell van Band of Horses, Alex Kapranos van Franz Ferdinand, Fran Healy van Travis en Jason Lytle van Grandaddy. De zangers schreven elk twee nummers op de plaat en zingen die ook mee. De muzikale begeleiding wordt dan weer verzorgd door Midlake leden McKenzie Smith (drums), Joey McClellan (gitaar) en Jesse Chandler (keys).

Op 28 april komt de debuutplaat Volume 1. uit (misschien volgen er dus nog, wie weet) en vandaag lossen ze een eerste single “Restart”. De song is alles wat je verwacht van een indie supergroep zoals deze. Fijne gitaren, een diepe sound en een catchy refrein. Een zachte stem van Eric Pulido maakt het helemaal af. Een orgasme voor de indie kids want met zoveel namen op één plaat kan dat ook niet anders. Benieuwd wat de rest van die plaat zal geven.

Facebook / Twitter

3488 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Unknown Mortal Orchestra – “Layla”

Unknown Mortal Orchestra, de band achter de Nieuw-Zeelandse artiest Ruban Nielson, brengt met “Layla” hun eerste single van dit jaar uit. Vorig…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.