Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle BNQT – “Restart”

Sommige supergroepen laten je mond openstaan van verbazing, alleen van de namen al. Als de muziek er bij dan nog eens klinkt zoals verwacht, is het alleen maar beter. BNQT (‘Banquet’) is de nieuwste indie rock supergroep van dit jaar en bevat klinkende namen. We sommen ze even op: Eric Pulido van Midlake (de leider van de groep) met Ben Bridwell van Band of Horses, Alex Kapranos van Franz Ferdinand, Fran Healy van Travis en Jason Lytle van Grandaddy. De zangers schreven elk twee nummers op de plaat en zingen die ook mee. De muzikale begeleiding wordt dan weer verzorgd door Midlake leden McKenzie Smith (drums), Joey McClellan (gitaar) en Jesse Chandler (keys).

Op 28 april komt de debuutplaat Volume 1. uit (misschien volgen er dus nog, wie weet) en vandaag lossen ze een eerste single “Restart”. De song is alles wat je verwacht van een indie supergroep zoals deze. Fijne gitaren, een diepe sound en een catchy refrein. Een zachte stem van Eric Pulido maakt het helemaal af. Een orgasme voor de indie kids want met zoveel namen op één plaat kan dat ook niet anders. Benieuwd wat de rest van die plaat zal geven.

Facebook / Twitter

3653 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Grandaddy - Blu Wav (★★★): Jason Lytle komt tot rust

Met Blu Wav laat Grandaddy na een stilte van zo’n zeven jaar opnieuw van zich horen. Het is de zesde studioplaat van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.