LiveRecensies

Kaleo @ Ancienne Belgique : Way Up We Go!

Kaleo stond gisterenavond voor een uitverkochte AB voor hun eerste concert in België. De talloze uren aan playtime van hun eerste hitsingle “Way Down We Go” zal zeker een rol gespeeld hebben. De single werd onder meer gebruikt voor de Amerikaanse tv-series Orange Is the New Black, Suits en was ook de soundtrack voor FIFA 16. Ook mochten de jonge Ijslanders, die al een paar jaar verkast zijn naar de States, al optreden bij bekende late night shows zoals Conan, Jimmy Kimmel en ook bij Seth Meyers. Enorm gehyped in de States dus, maar konden ze die hype ook waarmaken in Brussel?

Het voorprogramma werd verzorgd door de Belgische heren van Jacle Bow, die met hun rock ’n roll zeker en vast een goede opwarmer waren voor Kaleo. Jacle Bow speelt trouwens vanavond terug in de AB, zij het in de kleinere club, voor de release van hun debuutalbum bij Warner Bros. Het zou ons niet verbazen moesten deze heren binnen enkele jaren zelf een voorprogramma nodig hebben voor de Ancienne Belgique.

Kaleo begon verrassend genoeg niet met een knaller van een nummer zoals “No Good” maar met het ingetogen “I Can’t Go On Without You” waarbij zanger JJ Julius Son zijn beste imitatie van Bon Iver bovenhaalde. Echt origineel zijn songs als “Hot Blood” en “Broken Bones” niet, maar scheuren deden ze wel live. De kunst van dynamiek hebben deze mannen naast de afwisseling van genres ook binnen éénzelfde song kunnen bemeesteren.

De band bleek ook enorm dankbaar om te mogen spelen voor zo een enthousiast publiek, dat het hele concert hun longen stond uit te schreeuwen. De zanger bedankte  de toeschouwers meerdere malen en zocht ook interactie tijdens de nummers. Na de Ijslandse song “Vor í Vaglaskógi”, brachten ze een cover van Bang Bang. Het lied werd origineel geschreven voor Cher, maar hun versie deed meer denken aan die van Nancy Sinatra overgoten met een Kaleosaus. Na het spelen van de hit “Way Down We Go” dat op enorm applaus kon rekenen, eindigde Kaleo hun set met “Ladies Man”. Ze speelden nog één bisnummer: “Rock ‘n’ Roller” waarmee ze swingend de zaal uit gingen.

De dualiteit van Kaleo is tekenend voor de band en hield ook stand in een live omgeving. Nummers die meer aan de vroege dagen van The Black Keys doen denken, afwisselen met nummers met een duidelijke invloed van Bon Iver, is geen simpele opdracht. Maar het publiek kon het smaken en was naar het einde toe, onder leiding van bassist Daniel Kristjansson, zelfs beweeglijk. De AB stond voor een dik uur in vuur en vlam.

Kaleo, Way Up We Go!

Setlist: I Can’t Go On Without You/All The Pretty Girls/Broken Bones/Alter Ego/Pour Sugar On Me/Automobile/Hot Blood/No Good/Vor í Vaglaskógi/Bang Bang (My Baby Shot Me Down)/Back Door/Way Down We Go/Ladies Man/Rock n Roller//

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Fit For A King: 'We willen mensen aantrekken om dieper in ons muziekarchief te graven'

Er zijn reeds twee maanden verstreken sinds The Path, het nieuwste album van Fit For A King, werd gelanceerd. De Amerikaanse band…
LiveRecensies

Admiral Freebee @ Ancienne Belgique (AB): Keyboards en aliens

Admiral Freebee, oftewel Tom Van Laere, stelde in de AB zijn nieuwe ep Don’t Follow Me, I’m Lost voor. De eerste release in…
LiveRecensies

Tessa Dixson @ Ancienne Belgique (AB): Alle kleuren van de regenboog

Een releaseshow die pas een half jaar na de effectieve albumrelease plaatsvindt; ook dat is corona. Net toen het virus begon door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.