Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single Ásgeir – “Unbound”

“Er moet toch iets in die geisers zitten waarvan IJsland er zoveel telt”, denken wij telkens er een nieuwe beloftevolle band opduikt uit de eilandstaat. Dat de heer Àsgeir in 2012 het bestverkochte IJslandse album aller tijden uitbracht, wil dus al heel wat zeggen. In 2013 brak de multi-instrumentalist internationaal door nadat zijn debuutplaat naar het Engels werd vertaald door John Grant. Met de aankondiging van Afterglow trekt de singer-songwriter onze aandacht terug naar zich toe. De verwachtingen voor de opvolger van de bestverkopende IJslandse plaat zijn logischerwijs behoorlijk hooggespannen. Met het  nummer “Unbound” krijgen we een eerste glimp van wat we kunnen verwachten op het nieuwe album.

De vergelijkingen James Blake, James Vincent McMorrow en Bon Iver werden in het verleden al menigmaal gemaakt. De evolutie waar het nieuwe nummer op wijst, maakt deze vergelijking compleet. Terwijl de focus bij het eerdere materiaal steunde op een mix tussen traditionele singer-songernummers met elektronische invloeden, is er nu meer een verschuiving in de richting van electronica merkbaar.

De fragiele falsettostem van Ásgeir zweeft over sferische soundscapes, waarbij je meegevoerd wordt naar het moment waarin je nu leeft. Daarover gaat de tekst overigens, over leven in het heden, in de plaats van vast te zitten in het verleden. De tekst heeft hij niet ver moeten zoeken aangezien deze werd neergepend door zijn broer Steini. Voor verdere creatieve samenwerking op andere nummers van Afterglow heeft hij ook beroep gedaan op zijn vader, de dichter Einar Georg Einarsson.

“Unbound” is een interessante eerste single en belooft veel goeds voor het album Afterglow dat uitkomt op 5 mei.

Facebook / Website / Twitter / Instagram / YouTube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barely Autumn - "Let Go"

We staan aan de start van de zomer, en kijk eens wie we daar op onze radar zien verschijnen met een nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.