Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe Single Every Stranger Looks Like You – “Catharsis (Self-Help)”

© An-Sofie De Meyer

Op een ijzige winterdag als deze heeft een mens al eens nood aan een nummer met ballen om zijn muzikaal hartje te verwarmen. Nu wil het dat Every Stranger Looks Like You, aanstormend grunge-sludge-trio uit Brakel, ons verwent met de single ‘Catharsis (Self-Help)’ van hun album ‘Bluest Shade of Black’ dat in februari uitkomt onder Dog Knights Productions. Deze verkleumde dansende beer leende zijn oor en hoorde dat het goed was.

Artwork by Wouter Duprez

De track legt meteen alles bloot op tafel wanneer zanger Tim De Gieter (ook bekend bij het popduo FÄR) de tekst op een bikkelhard bordje serveert: doodeerlijk, rauw en onheilspellend naar wat komen zal. Hierna volgt een knallende chorus met heerlijk melodieuze gitaren en slepende bas die je bij de keel grijpt en vervolgens weer wegstoot. Doorheen het vervolg van ‘Catharsis’ toont ESLLY hoe dergelijke stevige muziek dynamisch, recht-voor-de-raap, emotioneel en geloofwaardig kan zijn in nog geen 3 minuten tijd. In de apotheose (die wat aan een down-tuned variant van Cocaine Piss doet denken) schakelen ze een versnelling hoger en rammen nog een laatste mondvol self-help door je strot. Begeleid door wederom brullend gitaarwerk en mokerharde drums, zal deze climax live niemand onberoerd laten. En wij snakken naar meer; meer vuiligheid, meer dreunende herrie, kortom: meer little corners of hell van deze veelbelovende band.

Facebook // Instagram // YouTube

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Doodseskader – MMXX: Year Zero (★★★★): Ontstaan om af te maken

Neem een jute zak en steek er de doom van Amenra in. Meng deze met het noisegeluid van Kapitan Korsakov en besprenkel…
AlbumsRecensies

Every Stranger Looks Like You - I: Levensmoeheid (★★★★): Ontwapenende kernkop

Nu is het welletjes geweest, moeten ze gedacht hebben. Op het eerste luik van Levensmoeheid laat Every Stranger Looks Like You zich…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Every Stranger Looks Like You - "Tying the Knot"

Every Stranger Looks Like You, het Gentse trio, draait al een tijdje mee in de punk-hardcore-noise wereld. In afwachting van hun nieuwe plaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.