Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laetitia Sadier Source Ensemble – “Undying Love For Humanity”

Fans van Stereolab wachten al lang op meer nieuws van de band. Ze zijn als groep al een tijdje niet meer actief, maar dat weerhoudt de leden niet om andere muzikale avonturen te ondernemen. Zo konden we laatst nog luisteren naar Cavern of Anti-Matter, het project van Stereolab oprichter Tim Gane. Nu laat ook Laetitia Sadier weer van haar horen. Met haar nieuwe groep Laetitia Sadier Source Ensemble presenteert ze de single “Undying Love for Humanity” van het te verschijnen album Find You Finding Me.

Deze single klinkt heel vertrouwd in de oren. Het wijkt niet teveel af van Stereolab’s stijl. Het ensemble blaast nieuwe adem in deze typerende sound. Het nummer kent een opbouwende structuur met soepele ritmes en veel repetiviteit. Naar goede gewoonte is dit bestrooid met kleurrijke melodieën, belletjes en Laetitia’s hypnotiserende maar kalmerende zang. Het draagt iets dat zweeft tussen het exotische en het pittoreske. Vooral wanneer het einde nadert en de tropische ritmische vocalen hun intrede maken vallen de puzzelstukken samen.

“Undying Love for Humanity” is een sfeer die neergepoot wordt op een herkenbare wijze. Toch brengt het Source Ensemble hier een meerwaarde in. De muziek klinkt meer analoog dan wat we van Stereolab gewend waren. Er zit een groter bewustzijn van akoestiek in waardoor dit nummer een stuk tastbaarder wordt.  Een mooi cadeau voor de liefhebbers en een leuke ontdekking voor wie er nog niet mee vertrouwd is.

Find You Finding Me verschijnt op 24 maart op Drag City.

Facebook / Twitter

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Affiche Sonic City 2023 compleet met o.a. Stereolab, Eddie Chacon, Dream Wife en Jockstrap

Het clubseizoen is sinds vorige week officieel geopend en dus maken ook de indoorfestivals terug hun opwachting. Vlak voor de festivalzomer losbarstte,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Archers of Loaf - "Screaming Undercover"

Een nieuwe dag, een nieuwe reünieplaat van een band uit de jaren negentig. Archers of Loaf zijn wel al sinds 2011 terug…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2019 (Festivaldag 1): Opwarmen in stijl

Best Kept Secret editie 2019 is goed van start gegaan. Op de eerste dag maakten we kennis met nieuwe podia, een spannende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.