Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teen Daze – “First Rain” (with S. Carey)

Teen Daze is een Canadese artiest die al even meedraait. Uit zijn naam kan je ook afleiden wel soort muziek hij maakt, dromerige electro met een folk insteek. Op 10 februari komt de man al met zijn vijfde plaat Themes For Dying Earth. Zoals de titel al doet vermoeden, draait de plaat rond natuur en hoe slecht we er mee omgaan. Eerste single “Cycle” was al een mooie binnenkomer maar met “First Rain” heeft hij zichzelf overtroffen. Voor die song kreeg hij de hulp van S. Carey, die bekend staat voor zijn andere band Bon Iver.

“First Rain” is één van de breekbaarste songs in het repertoire van de artiest uit Vancouver. Gedreven door een warme synth orgel brengt het nummer zelfs enkele facetten van Bon Iver terug, enkel de stem van Justin Vernon ontbreekt. Het heeft een zekere gelatenheid en neemt je mee in de breekbaarheid van de natuur. De elektronische geluiden klinken als regendruppels die op het warme gezicht vallen. Het voelt zo onbevangen aan, alsof de liefde van je leven jouw voor het eerst aanspreekt.

Nergens voelen we woede maar we krijgen geluk en vrijheid. Natuurlijker dan deze song kan een nummer niet klinken, de regengeluiden maken het alleen maar beter. De zachte stemmen van de twee mannen passen zo perfect samen dat je niet anders kan dan ontroerd zijn. Leg je even neer, zet de speakers op luid en droom weg van de vrije wereld zonder zorgen.

Site / Facebook / Twitter

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bonnie “Prince” Billy - Keeping Secrets Will Destroy You (★★★½): Haardvuurmuziek met een gouden randje

Liefhebbers van gitaartokkels en ingetogen luistermuziek kunnen in hun handen wrijven want onder het pseudoniem Bonnie “Prince” Billy laat de Amerikaanse singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.