Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teen Daze – “First Rain” (with S. Carey)

Teen Daze is een Canadese artiest die al even meedraait. Uit zijn naam kan je ook afleiden wel soort muziek hij maakt, dromerige electro met een folk insteek. Op 10 februari komt de man al met zijn vijfde plaat Themes For Dying Earth. Zoals de titel al doet vermoeden, draait de plaat rond natuur en hoe slecht we er mee omgaan. Eerste single “Cycle” was al een mooie binnenkomer maar met “First Rain” heeft hij zichzelf overtroffen. Voor die song kreeg hij de hulp van S. Carey, die bekend staat voor zijn andere band Bon Iver.

“First Rain” is één van de breekbaarste songs in het repertoire van de artiest uit Vancouver. Gedreven door een warme synth orgel brengt het nummer zelfs enkele facetten van Bon Iver terug, enkel de stem van Justin Vernon ontbreekt. Het heeft een zekere gelatenheid en neemt je mee in de breekbaarheid van de natuur. De elektronische geluiden klinken als regendruppels die op het warme gezicht vallen. Het voelt zo onbevangen aan, alsof de liefde van je leven jouw voor het eerst aanspreekt.

Nergens voelen we woede maar we krijgen geluk en vrijheid. Natuurlijker dan deze song kan een nummer niet klinken, de regengeluiden maken het alleen maar beter. De zachte stemmen van de twee mannen passen zo perfect samen dat je niet anders kan dan ontroerd zijn. Leg je even neer, zet de speakers op luid en droom weg van de vrije wereld zonder zorgen.

Site / Facebook / Twitter

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
AlbumsRecensies

dodie – Build a Problem (★★½): Gebrek aan lef resulteert in een mengelmoesje

Na haar ep Human uit 2019 brengt dodie vandaag haar eerste echte album uit: Build a Problem. Met een ruim halfuur aan…
AlbumsRecensies

Will Graefe - Marine Life (★★★★): Navigeren in een zee van liefdesverdriet

De uit Brooklyn afkomstige Will Graefe kennen we als gitarist van onder andere de alternatieve country/folkgroep Okkervil River en de indieband Landlady,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.