Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Declan McKenna – “The Kids Don’t Wanna Come Home”

Declan McKenna wordt door vele media getipt als één van de sterren van 2017. Hoog tijd dat we er dus eens wat over schrijven. McKenna is nog maar net achttien jaar en mocht al bij Jools Holland op de koffie, won Glastonbury’s Emerging Talent wedstrijd en werd ook getipt als BBC Sound of 2017. Mooie referenties dus, maar hoe resulteert zich dat in zijn muziek? Fenomenaal zo blijkt want met zijn nieuwste single “The Kids Don’t Wanna Come Home” toont hij dat hij klaar is om de wereld te veroveren.

De single is een song die zich al snel als anthem van de jonge generatie kan omschrijven. Hij zegt dat de kinderen niet zijn zoals ze in de media worden afgeschilderd (selfieverslaafd), maar wel oprecht geïnteresseerd in politiek en cultuur. De frustraties die de jongeren hebben, plaatst hij dan ook perfect in een vrolijk liedje. Agressief wordt het nooit maar het klinkt wel alsof hij het meent. Met een catchy refrein laat hij de overtuiging zelfs in je hoofd nestelen. Denk bij McKenna aan Pete Doherty of Jamie T. en je weet wat je kan verwachten. Oja, moest je nog overhaald willen worden, hij komt op 4 februari naar de Botanique als support van Blossoms!

Twitter / Facebook / Instagram / YouTube

3691 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Infinity Song @ Botanique (Orangerie): Swingend familiefeestje

De tofste, muzikale familie sinds de familie von Trapp, dat moeten wel de gebroeders en zusters Boyd zijn. Hun bandnaam Infinity Song…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe naam en een reeks wijzigingen op de affiche van Rock Werchter 2024

Met nog exact een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu echt beginnen. De affiche werd enkele weken…
LiveRecensies

Babe Rainbow @ Botanique (Rotonde): Een pot geluk

Dat het er aan de andere kant van de wereld soms iets gezapiger aan toe gaat, hoeven we je al lang niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.