Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Legs Tim – “Hard To Admit”

Tiny Legs Tim is een van de bewijzen dat de blues en roots muziek in België nog steeds springlevend is. Tiny Legs Tim oftewel Tim De Graeve, is een gitarist en zanger uit de Westhoek die al van kinds af aan alles wat blues is tot het zijne maakte. Na de release van zijn derde album Stepping Up, waarmee hij uit de niche stapte en wat bekender werd bij het grotere publiek, en het oprichten van zijn eigen label Sing My Title, kregen we vandaag de eerste single “Hard To Admit” te horen. Deze komt van zijn nieuwe album Melodium Rag dat volledig zal verschijnen op drie februari.

Wat meteen opvalt is dat er geen percussie aanwezig is in het nummer, de single is volledig opgemaakt uit Tim zijn zang- en gitaarspel en Steven Troch die mondharmonica speelt. “Hard To Admit” is een vrolijk en vertellend midtempo bluesnummer zoals we dat gewoon zijn van Tiny Legs Tim. Het lustige gebruik van de harmonica en het hikkende ritme, geven het de neiging naar swamp blues. De repetitieve backing vocals zijn een klein element maar zorgen voor een extra grote goesting om mee te fluiten, neuriën, of wat u ook doet bij het horen van een aanstekelijk bluesnummer als dit.

De albumcover kregen we al toegeworpen en daar staan De Graeve en Troch met hun tweetjes op te pronken, dit geeft ons samen met deze eerste sterke single de indruk dat dit een two-piece album wordt om naar uit te kijken. Tiny Legs Tim start zijn Belgisch-Nederlands release tour op 06.02 en speelt op 08.02 in het gezellige huis 23 van de AB.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle 611 Shapeless - "Feelings"

611 Shapeless dat zijn David Gabay, Avi Hadas en Amir Noy. Drie vrienden uit Israël die op 20 jaar al in verschillende…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jake Xerxes Fussell - Good and Green Again (★★★★): Wondermooi melancholisch museum

De Amerikaanse zanger en gitarist Jake Xerxes Fussell is niet zomaar een muzikant, hij is een muziekconservator. Als een archivaris gaat hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "Am I Really Going To Die"

“As I Try Not To Fall Apart”, “I Don’t Want To Go To Mars” en nu deze “Am I Really Going To…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.