Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Get Inuit – “Barbiturates”

Get Inuit is een band uit Kent. De groep probeert al enkele jaren om uit de luwte van de underground te geraken en gelooft dat 2017 eindelijk het jaar is. De band tourde al met Slaves, Spring King, VANT, The Magic Gang, PUP en DZ Deathrays dus ze hebben al een mooi cv. Om het jaar meteen goed in te zetten, brengen ze een stevige single uit. Het volgt een resem aan catchy, makkelijk te verteren singles die de band uitbracht. “Barbiturates” gaat over een drugsverslaving die als metafoor dient voor de innerlijke strijd die sommige mensen hebben wanneer ze woede willen in zich houden. Op deze manier probeert frontman Jamie Glass verschillende emoties in één nummer te stoppen.

“Barbiturates” begint erg klein met een kleine gitaar en de uniek stem van Glass. Al snel ontploft het geheel in een samenspel van gitaren, drums en bas. Volgens een pulserend karakter boordevol adrenaline gaat de single verder. De song barst voortdurend uit zijn voegen met delicate pauzes tussenin. Een theaticaal contrast tussen stiltes en furieuze gitaren. Op het einde knalt de band nog eens alles aan gort om aan te tonen dat ze zowel kwaad als liefdevol kunnen zijn. Met een meezingbaar einde dat blijft hangen, krijgt de song nog een verrassend staartje.

Facebook / Twitter / Instagram / YouTube / Spotify

https://soundcloud.com/get-inuit/barbiturates

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dead Nature - "Rivers"

Sinds 2019 brengt de producer, mixer en songwriter Tarek Musa muziek uit onder de onheilspellende naam Dead Nature. De muzikale duizendpoot uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.