Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonobo – Break Apart (Feat. Rhye)

bonoboneilkrug4

Een van de betere sfeermakers ter wereld is Bonobo. In een andere leven zou hij een dorpstovenaar kunnen zijn die iedereen tot rust brengt, nu doet hij dat gewoon met zijn muziek. De man bracht in 2013 zijn laatste plaat The North Borders uit en komt volgend jaar met een nieuwe Migration. Eerder deelde hij daar al “Kerala” uit en nu komt hij met “Break Apart”. Als gastzangeres huurde hij even Milosh van Rhye in, en als die twee samenkomen dan kan het niet anders dan goed zijn. Naast Rhye zijn ook Hundred Waters’ Nicole Miglis, Nick Murphy (fka Chet Faker) en Innov Gnawa te vinden op de plaat.

Veel energie zit er niet in de song, en dat maakt het net zo breekbaar. Met zachte synths en een geluid die doet denken aan de regen in de jungle, laat hij natuurlijke geluiden spreken. Wanneer Milosh haar dromerige stem in de strijd gooit, ontstaat een wonderbaarlijke chemische reactie. Tranen van hoop rollen over iedereens wangen en je begint de zweven op de laid-back atmosfeer. Dit blijft de hele song duren en je raakt als het ware gehypnotiseerd door de betoverende klanken. Blij om Bonobo terug te hebben, want nu kunnen we eindelijk weer ongestoord tot rust komen.

Facebook / Site / Instagram / Youtube / Twitter

2932 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker - “Get High”

Er was een tijd dat nieuwe muziek van Chet Faker de normaalste zaak van de wereld was; iedereen kende de naam en…
AlbumsRecensies

Rhye - Home (★★★½): Een perfecte synthese

Rhye heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geprofileerd als hofleverancier van zwoele r&b-beats, begeleid door zijn betoverende stem. De muziek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye - "Come In Closer"

Deze maand verschijnt het vierde album van Rhye, getiteld Home. In de voorbije maanden werden we klaargestoomd voor de nieuwe plaat en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.