LiveRecensies

Faces On TV @ Kerk Gent: trippop die doet zweven en bewegen

facesontjasper

Faces On TV, de band die in 2014 finalist was in de De Nieuwe Lichting, zakte op een regenachtige woensdagavond af naar Kerk Gent. De frontman Jasper Maekelberg, die tevens ook muziek produceert en mixt voor grote namen zoals Jef Neve, Gabriel Rios, Mintzkov, Douglas Firs enz., was dit keer aanwezig als frontman van zijn eigen band. Naast zijn plaats in Warhaus, het zijproject van Maarten Devoldere van Balthazar, maakt hij nog altijd graag tijd vrij om het beste van zichzelf te geven voor Faces On TV. En dat loont.

Met enkele aanzwellende beats laat Faces On TV horen dat ze er klaar voor zijn. De druk stijgt en je voelt de nieuwsgierige spanning van het publiek in de zaal hangen. Drummer Ruben Vanhoutte krijgt na een tijdje gezelschap van de rest van de bandleden die één voor één opkomen en gelaagdheid aan de muziek toevoegen. Dit met een nieuw nummer genaamd “If I Could”. Het is meteen duidelijk dat de band wil tonen wat ze nog allemaal in huis hebben. Met didgeridoo en djembe ogende geluiden waan je jezelf bijna in een jungle. Het soort jungle waar iedereen zich thuis voelt.

Hoewel de meeste nummers rustig beginnen, is er vaak een keerpunt te horen waarin de sfeer omslaat en een bepaalde hevigheid het overneemt. Dit is ook te zien aan de bezielde Jasper die steeds intenser speelt. Soms lijkt het alsof hij van het podium wegstapt om in zijn eigen wereldje te vertoeven. Hier zien we echt de passie waarmee Jasper Maekelberg zijn muziek brengt.

Gedurende de hele set wisselt de band nieuwe nummers af met muziek uit “Traveling Blind”, de EP die in mei 2016 uitkwam via Waste My Records en die Studio Brussel met open armen ontving. Ook hier is dit het geval bij het publiek die bij ‘Traveling Blind” en “It’s Coming In” telkens seinen van herkenning toonden. Ook de nieuwe songs konden het publiek bekoren. Bij “Moon” voelden we de Afrika-vibe en was de typische sound van Faces On TV haast onherkenbaar. Met vrolijk dansbare beats, tam tam en vogelgeluiden liet de band zich van een andere kant zien. Dit gaf hun muziek een frisse, vernieuwende sound.

Jasper, die bescheiden overkwam, vroeg het publiek af en toe of alles goed ging en bedankte hen geregeld tussen de nummers door. Verder liet hij de muziek spreken. Ook de rest van de bandleden gingen helemaal op in de muziek. Zo scheen het soms alsof Dienne Bogaerts haar hoofd tegen haar keyboard stootte, van één worden met de muziek gesproken.

facesontv

Eindigen deed de band met één van hun bekendste en meest psychedelische nummers “Love/Dead”, maar het was Jasper Maekelberg die helemaal alleen met zijn gitaar en het ingetogen nummer “Master Clockworks” afscheid nam van het publiek. Het was muisstil in de zaal. Het leek haast alsof mensen hun adem inhielden om zo de breekbare stem van Jasper nog beter te kunnen horen. Wat alleen maar positief kan zijn.

Faces On TV slaagde erin om het publiek te laten meedeinen met de golven van hun muziek en de melancholische stem van Jasper liet niemand onberoerd. Wat zich allemaal in het hoofd van Jasper afspeelt, is voor ons een raadsel maar er blijft gewoon geniale muziek uitkomen, een echte kunstenaar.

SETLIST

If I Could
It’s Coming in
Rats
Moon
Looking Glass
Nicekes Groove 2
Gravity
Traveling Blind
Joo 128
Pray
Love/Dead

Bis:
Master Clockworks

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle OYESONO - “Feel It Coming”

Jasper Maekelberg is zonder enige twijfel een van de meest gegeerde muzikanten/producers binnen het Belgisch muzieklandschap. In een vorig leven nog het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle MERGEL - "Waarheid"

Nederlandstalig is helemaal in en op die golf gaat ook MERGEL surfen. MERGEL is de gloednieuwe Gentse band van Wouter Reggers en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Time Bomb"

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.