Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TheColorGrey – “Silence Speaks”

jjj.jpg

TheColorGrey gaat door het leven als Will Michiels en is geboren in Antwerpen (1994). Als kind maakte hij al muziek met een afgedankte computer en een oud keyboard. Michiels besloot na jarenlang experimenteren om zijn tracks op SoundCloud te droppen. Hij raakte stilaan bekend bij het Antwerpse undergroundpubliek en werkte samen met Woodie Smalls op het nummer ‘Night Slugs’.

Begin 2016 liet TheColorGrey zijn EP ‘Do The Right Thing’ los op de wereld. De single voor zijn EP, ‘Sins’, kreeg zowel regionale als nationale radioaandacht. TheColorGrey staat, zoals de meeste rappers, zelf in voor de productie van zijn nummers. Hij vervolledigt het plaatje door schrijven, rappen en zelfgemaakte beats te combineren. Afgelopen zomer was hij te bewonderen op de Lokerse Feesten. Daarnaast richtte TheColorGrey zijn eigen label ‘Corner Vibe Records’ op. Met de steun van ‘Warner Music Benelux’, een onderdeel van één van de grootste muziekmaatschappijen ter wereld, bracht TheColorGrey onlangs zijn eerste single uit op het label: ‘Silence Speaks’

Op Silence Speaks vertelt TheColorGrey vooral over zijn eigen leven. De weg naar erkenning in de muziekindustrie is moeilijk. Deze jongeman heeft de kunst van goede ‘hooks’ maken duidelijk onder de knie. “Here’s what I’ve learned sometimes, silence speaks. I ain’t gotta tell no lies, silence speaks.” Na enkele keren luisteren krijg je het refrein niet meer uit je hoofd. TheColorGrey beschikt over een stem vol passie en ook qua flow zit het wel snor. De kunst om teksten perfect te laten samensmelten met een beat wordt vaak onderschat.

Naast de tekst is vooral het muzikale gedeelte prachtig. Het nummer bevat naast klassieke hiphop beats ook invloeden uit R&B. Dit zorgt voor een zweverig soulgevoel. Halverwege het nummer wordt dit extra in de verf gezet door het tempo te vertragen. De opbouw naar het refrein wordt zo een stuk intenser. Plots verschijnt er een elektrische gitaar die de outro van het nummer een extra dimensie geeft. Geen evidentie in Hiphop maar TheColorGrey maakt ook tijdens live optredens gebruik van een gitarist, hij weet dus waar hij mee bezig is.

TheColorGrey is duidelijk een nieuwe zegen voor het Belgische Hiphopwereldje. Het volledige muzikale proces ligt in zijn eigen handen, iets waarvan elke artiest wel droomt. Hij wordt volop gesteund en heeft nu de middelen om zich nog meer te ontwikkelen. Daar kunnen alleen maar mooie dingen van komen.

Facebook | Twitter | SoundCloud

Related posts
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Achterban" (feat. RonnyHuana)

STIKSTOF, bestaande uit Jazz Brak, Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, bevestigde eind vorig jaar met Familie Boven Alles nog maar eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.