LiveRecensies

Crystal Fighters @ AB: een wild familiefeestje

describethefauna_crystalfighters_02

Met een gloednieuw album op zak kwam Crystal Fighters naar een uitverkochte AB. De Brits-Spaanse elektronica/folkband staat bekend om de wilde feestjes die ze live bouwen. Dat lukte met die nieuwe nummers slechts matig maar gelukkig brachten de Fighters genoeg oude nummers mee om het publiek aan het dansen te krijgen. Er werd geklapt, gezongen en gezwaaid.

https://www.instagram.com/p/BMBEKMTBC1W/?tagged=crystalfighters

Wanneer de band opkomt onder luide beats, klinkt er meteen een oorverdovend applaus. Frontman Sebastian heeft voor de gelegenheid een pruik van Sesamstraat geleend en maakte een kleed van grootmoeders tapijt. Na slechts enkele noten van nieuwe single “Good Girls” is het al duidelijk, de AB is gekomen om te feesten. Daar speelt de band gretig op in want meteen volgt “LA Calling”, een zuiders strandsfeertje ruist door de zaal. Zowat elke jonge twintiger in de zaal keelt de lyrics mee. Op “Love Is All I Got” worden we aangemaand om onze buren te knuffelen en elkaar vrede te wensen. Bemind of onbekend, het maakt niet uit. De band fungeert als matchmaker en verlosser van de vrede. De zaal zweeft op een roze wolk en hier en daar zien we enkele hartjes boven het publiek uitstijgen.

https://www.instagram.com/p/BMADY48AgS7/?tagged=crystalfighters

“The future is an illusion, we need to life in the now”, zijn de wijsheden die we van gitarist Graham Dickson meekrijgen alvorens hij “Plage” inzet. Om het ultieme strandgevoel op te roepen, haalt de band alle clichés boven.  We moeten noodgedwongen enkele ellebogen incasseren wanneer de zaal zich vult met rondvliegende strandballen. Less is more lijkt Crystal Fighters vreemd. Eerder op de avond zagen we ook al vlaggen over het podium wapperen en zowat elke kans om het publiek aan het klappen te krijgen, werd aangewend. Ook een Hollandse kruidengeur is aanwezig. Dat is vast enkel bedoeld om al die heerlijk geurende oksels te maskeren. Wat had je anders verwacht op een hippie feestje?

Na enkele feestnummers krijgen we ook even tijd om uit te rusten. De zaal vult zich met lichtjes en zwaaiende armen gaan de lucht in. Na het rustige “Bridge of Bones” volgt “In Your Arms”, een nummer dat beter in de set van Rudimental zou passen. De band lijkt maar niet genoeg te krijgen van de liefde van hun fans. Om het familiegevoel nog wat meer aan te wakkeren, draagt de band “Lay Low” op aan voormalige drummer Andrea Marongiu, die plots overleed in 2014.

De Crystal Fighters-formule is duidelijk van succes. In de set werden opvallend weinig nummers uit de nieuwe plaat gespeeld, daar zijn we niet heel rouwig om. Deze ravers bewijzen dat ze als geen ander een zaal in vuur en vlam kunnen zetten. Wij gaan alvast onze harige dansbenen insmeren voor hun volgende passage.

Setlist:

 1. Good Girls
 2. La Calling
 3. Love Natural
 4. Love Is All I Got
 5. Yellow Sun
 6. I Love London
 7. I Do This Everyday
 8. Lay Low
 9. All Night
 10. Plage
 11. Ways I Can’t Tell
 12. Bridge Of Bones
 13. In Your Arms
 14. Follow
 15. At Home

  Bis

 16. You & I
 17. Xtatic Truth
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mogwai @ Ancienne Belgique (AB): Tussen stilte en lawaai

Er was een plan om Mogwai in de Lotto Arena te krijgen, alleen was dat plan iets te groots. Gelukkig voor de…
InstagramLiveRecensies

dodie @ Ancienne Belgique (AB Box): Een ode aan voelen

De Britse singer-songwriter dodie omschrijven als een YouTube-sensatie is wat kort door de bocht. Ja, ze begon haar muzikale carrière door covers…
LiveRecensies

Kills Birds @ Ancienne Belgique (AB Club): Eruptieve punk

Dave Grohl en Kim Gordon zijn maar enkele van de namen die Kills Birds als de toekomst zien. Wie zijn wij dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.