LiveRecensies

Dua Lipa @ AB: Wanneer dansen en meezingen een must is

LiveRecensies

Dua Lipa @ AB: Wanneer dansen en meezingen een must is

dua-lipa-extralarge_1446508090863

Op een vrijdagavond doet een mens soms rare dingen, naar een concert van Dua Lipa gaan bijvoorbeeld. De twee tienermeisjes die met hun moeder aan het rood licht stonden te wachten, en duidelijk voor de allereerste keer naar de AB gingen, gaven al een eerste indicatie van wat we mochten verwachten van het publiek die avond. De broeierig warme en volgepakte Ancienne Belgique stond in extreem contrast met de druilerige avond in de straten van Brussel. Wij waren klaar om een dansje te doen met de jonge Brits-Kosovaarse die graag als Dua Lipa aangesproken wordt.

Dansje doen met @dualipa in een uitverkochte @abconcerts vanavond #dualipa #abconcerts

A photo posted by Dansende Beren (@dansendeberen) on

De lichten dimden, het intromuziekje ging van start een ietsje later stond Dua Lipa onder luid geschreeuw van de eerste rijen met haar heupen te wiegen. Op de tonen van “Last Dance”, een van haar eerste singles, kreeg ze de zaal al voor de eerste keer aan het dansen. Schreeuwende tienermeisjes, kerels in hun mid-twenties, zelfs oudere mannen met het standaard pintje in de hand waagden het op wat heupwiegen. Na een eerste hit af te vuren, sloop ze in de tracklist van haar aankomende album waaruit er enkele onbekende songs volgde. Zo waren er opnieuw harde beats en pure pop melodieën die ze tot nu toe als haar handelsmerk uitspeelde, maar ook enkele soulvolle pareltjes.

Voor “Blow Your Mind (Mwah)” selecteerde ze lukraak enkele van de overenthousiaste jonkies vanop de eerste rij om haar te vergezellen op het podium. De tot achtergronddansers en danseressen gebombardeerde fans haalden hun beste slaapkamerkaraoke-moves naar boven, de ene al met iets meer flair dan de andere. Toch bleef er enige afstand tussen de zangeres en haar podiumgenoten wat benadrukt werd met enkele awkward selfies en knuffels op het einde van de song.

Toch kon de jonge meid de zaal perfect naar haar hand zetten. Elke hoge noot gaf ons flashbacks naar de vroege jaren 2000 en Christina Aguilera’s opmerkelijke kledingkeuzes. Het werd onthaald met schril gegil. Bij het iets meer intieme “Thinkin’ Bout You” werden er zelfs verschillende kostbare smartphonebatterijen verbruikt aan de zaklampjes die massaal de lucht ingingen. Het bekendere “New Love” is daarnaast het bewijs dat ze meer in haar mars heeft dan enkel drukke beats en melige Christina-noten. Iets wat we al snel vergaten nadat we bij “Running” de bassen zo door ons lijf voelden gaan dat het ons letterlijk omver blies.

A photo posted by Dua Lipa Italy (@dualipaitaly) on

Voordat ze even verdween achter de schermen was het tijd voor haar opperhit “Be The One”. Het oh-zo-herkenbare deuntje deed ook de achterste rijen met hun beste 30plus-fuif moves uitpakken waarna de fingerguns en zwierende handjes hun intrude deden. Wanneer de popprinses even haar tekst vergat, steeg de geloofwaardigheid met een streepje. Toen ze tijdens het refrein de frontrow indook, volgde dat weeral op oorverdovend gegil . Ze vroeg iedereen in de zaal haar te helpen om mee te zingen, wat op de eerste rijen waarschijnlijk hechte vriendschappen als gevolg had. Achterin de zaal was het echter het gemompel van “Ze is niet echt aan het zingen!” dat overstemde. Terug min één voor geloofwaardigheid mevrouw Lipa! In tijden zoals deze is het zeldzaam om een popzangeres te vinden die niet met de pre-recorded tracks meezingt. We vergeven het haar allemaal.

A photo posted by reuben (@reubenlef) on

Nadat ze even een luchtje ging scheppen, huppelde ze weer het podium op. Weeral bedankte ze ons voor alle liefde, steun en het meezingen van haar hitjes waardoor ze zich zo speciaal en verliefd voelt. Daarna is het tijd voor “For Julian”. Een rustige song en vrij onbekend bij het publiek. Het misstaat misschien een beetje als encore. Toch is ze van plan om haar concert in de Ancienne Belgique met een explosief einde af te sluiten. Een beter keuze dan “Hotter Than Hell” had ze dan ook niet kunnen maken. Voor de laatste keer schudde iedereen alle benen, armen, heupen en tenen los. Het leek zelfs alsof we een plaatselijke mini-aardebeving meemaakten door al het wilde gespring.

Aan alle leuke liedjes komen jammergenoeg een einde. Met gloeiende oortjes verhuisden de massaal aanwezige glittertopjes en andere hippe kledingstukken zich naar de straten van Brussel, het vroege nachtleven in. Dua Lipa gaf de jonge meisjes een eerste concert om nooit te vergeten maar vergat soms wel om echt te zingen, pijnlijk. Vrijdagen zijn er dan ook om rare dingen te doen.

Setlist:
Intro
Last Dance
Dreams
Bad Together
Room For 2
Blow Your Mind (Mwah)
Want To
Thinkin’ Bout You
New Love
Running
Genesis
Be The One
Encore:
For Julian
Hotter Than Hell

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dua Lipa @ Rock Werchter 2024: Blits en braaf popspektakel

‘Yes girl, give us nothing!’, Dula Peep, het beenzwengeltje en recentelijker het gênante moment op Glastonbury. Dua Lipa is al voor van…
InstagramLiveRecensies

Slow Pulp @ Ancienne Belgique (AB Club): Wegdromen naar de festivalweide

De Amerikaanse indierockband Slow Pulp zakte op deze eerste echte zonnige avond van 2024 af naar de Club van de Ancienne Belgique….
InstagramLiveRecensies

Faithless @ Ancienne Belgique (AB): Muziek heelt alle wonden

Toen op kerstavond 2022 het nieuws ons bereikte dat Maxi Jazz het tijdelijke voor het eeuwige had verwisseld, werd het stil in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.