Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Franz Ferdinand – “Demagogue”

franz-ferdinand_press

Neen, Franz Ferdinand heeft niet te veel naar Stranger Things gekeken, ze hebben gewoon niet echt voor Donald Trump. De band doet hierdoor mee aan een nieuwe project in de VS: 30 Days, 30 Songs van Artists for a Trump-free America. Daarin schrijven bekende bands een nummer over Trump en dan vooral in de negatieve betekenis. Het project telt af naar de verkiezingen en hoopt de kiezers op te roepen om niet voor de man te stemmen. Dag één begon met Death Cab For Cutie, gevolgd door Aimee Mann, Bhi Bhiman en Jim James. Vandaag is het dus de beurt aan Franz Ferdinand en “Demagogue” is meteen het eerste nummer zonder Nick McCarthy die de band verliet voor Manuela.

Het nummer op zich is wel een kenmerkend Franz Ferdinand liedje. Lekker catchy, aanstekelijk en springerig. Wanneer je dan naar de lyrics luistert, durf je precies niet dansen op deze song. Trump is de “Demagogue” die te kleine vingers heeft en dat zou wel eens gevaarlijk zijn in de buurt van een nucleair wapen. Voor de liefhebbers, een demagoog is een persoon die anderen van een onwaarheid overtuigt door een beroep te doen op het “gezond verstand” en de “logica” van een persoon. Geen leugens dus maar bijna even erg. Twee manieren dus om deze song te beluisteren: zonder aan de tekst te denken en te genieten van een nieuwe Franz Ferdinand of de betekenis aanvaarden en hopen dat Trump geen president wordt, aan u de keuze!

Site / Facebook / Twitter / YouTube

14 oktober 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief