LiveRecensies

The Boxer Rebellion @ Rotonde (Botanique): Galmende indie rock in huiskamersfeer

The Boxer Rebellion

Begin dit jaar liet The Boxer Rebellion al hun vijfde album, Ocean By Ocean, op de wereld los, maar vooralsnog blijft de grote doorbraak in België uit. Twee jaar terug speelden de Londenaars nog in de grotere Orangerie van de Botanique. Dit keer stond het kwartet in de kleinere, gezellige Rotonde geprogrammeerd.

Openen deed de band met het door een pulserende beat vooruitgestuwde ‘Let It Go’ met daarover de aparte falsetstem van zanger Nathan Nicholson. De scheurende gitaren eroverheen zetten de toon voor het eerste gedeelte van het concert. “I feel like I’m playing in someone’s living room, maybe we can all get naked?”, stelde Nicholson voor. Zo ver kwam het niet, maar de band zette wel een verschroeiend ‘The Runner’ in.

Om de kleine clubsfeer nog iets meer in de verf te zetten speelde de band het gehele concert achter een rookgordijn, ondersteund door donkerrood of donkergeel licht. Ietwat afstandelijk zou je denken, maar halfweg het concert kwam de band het publiek ingestapt voor een pakkende akoestische versie van het melancholische ‘Always’, gretig meegezongen door de volgepakte Rotonde. Je waande je heel even rond een kampvuur op een zwoele zomeravond.

The Boxer Rebellion! You were awesome! Again! #Botanique #rotonde #livingroom @theboxerrebellion

Een foto die is geplaatst door William (@william.cln) op

Terwijl vroeger de melodie en het gitaargeweld centraal stond hoor je in de nummers van de nieuwe plaat duidelijk dat de ritmesectie en synths prominenter aanwezig zijn. Zo mikken ‘Weapon’ en het funky ‘Let’s Disappear’ resoluut op de dansspieren.

Een band met grote hits is The Boxer Rebellion zeker niet. Enkel ‘Diamonds’ zou een belletje kunnen doen rinkelen. Een wereldnummer waar Matt Berninger van The National stikjaloers op moet zijn. Het nummer werd een bescheiden succes in de Nederlandse hitlijsten, hier minder. ‘Diamonds’ luidde het slot van de set in. We kregen daarna nog een razend ‘Flashing Red Lights Mean Go’ mee waarop de band volledig los op ging en als toegift speelde de band onder andere het ingetogen ‘No Harm’ van op het vorige album ‘Promises’.

Het blijft vreemd dat de heren van The Boxer Rebellion amper een publiek bereiken in ons land, terwijl The National en andere Editors hoge toppen scheren. De band kreeg wel een plaats op het gratis Boomtown Festival op de Gentse Feesten deze zomer, maar een plekje op een groot festival is hen zeker gegund!

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (dag 3): Noise voor iedereen

De derde en laatste dag van het Ways Around Festival was opnieuw een groot succes. Ditmaal diende de museumzaal van de Botanique…
LiveRecensies

Griff @ Botanique (Orangerie): Voorzichtige popshow

Griff mag dan wel net naast de titel BBC Sound of 2021 gegrepen hebben, toch lijkt het al een tijdje de goede…
LiveRecensies

S. Carey @ Botanique (Grand Salon): Allesbehalve beangstigend

De naam S. Carey zegt misschien niet iedereen veel, maar als we er de naam Justin Vernon of Bon Iver bijhalen, dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.