Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jack River – “Palo Alto”

jack_river_press_shot_1024_679

De naam Jack River zegt je waarschijnlijk weinig, en dat klopt ook. De zangeres is relatief nieuw en bracht nog maar een handvol songs uit. Met “Palo Alto” brengt ze nu wel het hoogtepunt uit haar korte carrière, het perfecte moment dus om haar eens aan jou voor te stellen. Holly Rankin is de echte naam van deze Australische schone en ze is volop aan het werken om haar debuut-EP Highway Songs No.2 af te krijgen. Die is eigenlijk al af en uit in haar thuisland maar op 7 oktober krijgen ook wij hem te horen.

“Palo Alto” is de single die ze daarvoor uitbrengt zodat wij ook een voorsmaakje krijgen. De intro doet wat denken aan Nirvana’s “About A Girl”, wat op zich al een hele verdienste is. Het is dan ook een verrassing als we plots een frêle vrouwenstem horen. Wat volgt is een jangly, zonnig nummer met een immens aanstekelijk refrein dat zomaar op een roadtrip past. Er kruipt wat Joni Mitchell, Neil Young maar evengoed wat Courtney Barnett. Vrolijke folk rock dat je kan blijven luisteren, dat hebben we graag.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

 

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joni Mitchell - "Like Veils Said Lorraine"

Heel wat oudere artiesten brachten de laatste decennia meerdere verzamelingen van bootlegs, b-kantjes en onuitgebrachte nummers. Bob Dylan en Neil Young zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Courtney Barnett - "Start Somewhere", "Life Balance" & "First Slow"

Wie denkt aan Courtney Barnett, denkt aan ronkende gitaren en verhalende lyrics waarbij je aan de lippen van de zangeres blijft hangen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Lofgren - "Nothin's Easy (For Amy)" (feat. Neil Young)

Nils Lofgren was nog een zeventienjarig jongetje toen hij Neil Young voor de eerste keer ontmoette. Het bleek de start van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.