Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wooly Mammoths – “Come Undone”

Wooly Mammoths

Onze favoriete uitgestorven dieren moeten wel mammoeten zijn, vooral van die wollige. Toevel dus dat het Brusselse Wooly Mammoths exact dezelfde naam draagt. De groep maakt aanstekelijke psychedelica alsof het niets is. Hun vorige single “Floated” bewees dat eens te meer. Groepen als Tame Impala, Cream, Real Estate en The Flaming Lips behoren duidelijk tot hun invloedssfeer. Leuk dus om te merken dat er ook in België geniale psychedelica kan gemaakt worden.

Nieuwe single “Come Undone” borduurt voort op hun vorig werk maar gaat iets rustiger te werk. Het begint meteen met jangly gitaren en de dromerige stem van zanger Sean die het geheel aan elkaar zingt. De relaxte melodie houdt de band doorheen het volledige nummer aan. Tot op het eind waarna het lijkt alsof je zweeft in de ruimte met een vrolijke eenhoorn (mammoet in dit geval) die naast je huppelt. Instrumentaal einde van een vrolijke en zweverige song die zeker niet moet onderdoen voor voorgenoemde bands. De epische trip wordt beëindigd met een val op de grond waarna de realiteit terugkeert.

Website / Facebook / Youtube

21 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief