Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wooly Mammoths – “Come Undone”

Wooly Mammoths

Onze favoriete uitgestorven dieren moeten wel mammoeten zijn, vooral van die wollige. Toevel dus dat het Brusselse Wooly Mammoths exact dezelfde naam draagt. De groep maakt aanstekelijke psychedelica alsof het niets is. Hun vorige single “Floated” bewees dat eens te meer. Groepen als Tame Impala, Cream, Real Estate en The Flaming Lips behoren duidelijk tot hun invloedssfeer. Leuk dus om te merken dat er ook in België geniale psychedelica kan gemaakt worden.

Nieuwe single “Come Undone” borduurt voort op hun vorig werk maar gaat iets rustiger te werk. Het begint meteen met jangly gitaren en de dromerige stem van zanger Sean die het geheel aan elkaar zingt. De relaxte melodie houdt de band doorheen het volledige nummer aan. Tot op het eind waarna het lijkt alsof je zweeft in de ruimte met een vrolijke eenhoorn (mammoet in dit geval) die naast je huppelt. Instrumentaal einde van een vrolijke en zweverige song die zeker niet moet onderdoen voor voorgenoemde bands. De epische trip wordt beëindigd met een val op de grond waarna de realiteit terugkeert.

Website / Facebook / Youtube

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM & Ambrose Kenny-Smith – “III Times”

Jay Watson, de livedrummer van Tame Impala en sleutelfiguur van Pond, heeft een nieuw album klaarstaan voor zijn muzikaal alter ego GUM….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dua Lipa - Radical Optimism (★★★): Geluk begint bij jezelf

Het is in tijden van TikTok-hitjes, Instagram-artiesten en Swiftiaanse monopolies eerder een uitzondering dan de regel, maar er bestaan wel degelijk nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.