Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YAK – “Heaven above”

Hallelujah! Er bestaan nog harde, rockende bands! In deze “Heaven above” ditmaal geen rijstpap met gouden lepels, maar gitaarkabel-knopen en stukgeslagen cymbalen. Met deze knaller knokken de Britse jonkies van YAK zich steeds dieper in de harten van diegenen die met wat weemoed terugblikken op het grungetijdperk waarin Nirvana ‘Heer’ en meester was. Vanuit de hemel lijken ze gezonden, de jongens van YAK, om de wereld terug wat punch en grunge te komen brengen, daar waar velen onder ons zo naar smachten.

YAK HEAVEN ABOVE

Hun imago neemt momenteel nog geen goddelijke proporties aan, maar ze tourden toch al mooi door de UK als voorprogramma van indierock-iconen als Arctic Monkeys en Peace. Geen slechte carrièrestart lijkt ons.

Heaven Above” bevat alle ingrediënten om een perfect afgekruide moshpit tot stand te laten komen. Zo-eentje waar je met bezweet T-shirt en misschien een aantal blauwe plekken alsnog met een hemelsbrede glimlach de arena verlaat. Een punky, maniakale, strofes- en refreinuitspuwende zanger, drumstokken die hels tegen de drumvellen kletteren en simplistische gitaarrifs die eenieder bromrund uit zijn of haar luie zetel brult. Als we het nummer met slechts twee kernwoorden moesten samenvatten, dan werd dat hoogstwaarschijnlijk ‘allesverpletterende tornado’.

Op het Best Kept Secret festival zagen we deze kliek reeds, met een verschroeiende set, de tent nagenoeg in lichterlaaie zetten. Geen twijfel mogelijk dat de Botanique er binnenkort(29 september 2016) ook helemaal aan zal moeten geloven, we zullen er zeker ons steentje aan afbre… bijdragen.

Wil je later je vrienden en familie vol trots kunnen vertellen dat je bij de early-adopters was van wereldband in wording? Volg ze dan alvast via onderstaande kanalen.
Warm aan te bevelen voor fans van onder andere Nirvana, Girl Band, A Place to Bury Strangers, Kurt Vile,…

Facebook / Twitter / Instagram

128 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Wet Leg @ Les Nuits Botanique (Grand Salon): De hype waard?

Het verhaal van Wet Leg leest als een sprookje. De band bracht debuutsingle “Chaise Longue” midden in de coronapandemie uit, en net…
LiveRecensies

Ascendant Vierge @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Dé terugkeer van gabber

Heel wat genres zijn weer aan hun grote comeback bezig, maar dat gabber anno 2022 weer helemaal hot en trending zou zijn,…
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor Donny Benét op 27 mei in de Botanique

Donny Benét – leer de man hier kennen – is altijd knallen. En lachen. Hij bewijst keer op keer dat tweedegraadshumor ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.