Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Marbin

Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Marbin

Marbin photo

Marbin is een Belgisch producer duo opgestart door Martijn en Robin in februari 2015. Nadat hun vorige band gesplit is, besloten Martijn en Robin dat ze wispelturige bandleden beu waren. Daarom zijn ze samen in de wereld van electronic music production gedoken. Na veel experimenteren zijn ze hun eerste nummers online beginnen gooien in september 2015. Sinds hun eerste nummers hebben ze echter een hele weg afgelegd.

Sinds het begin heeft Marbin altijd geëxperimenteerd met verschillende genres. Tegenwoordig gaat hun voorkeur meer en meer naar de tropical house en downtempo chill scene.

Een beetje dansen dansen dus, maar zijn dat ook hun invloeden? We vroegen het!

Wat is jullie favoriete nummer?

Wild Cub – Thunder Clatter. Omdat er maar 1 nummer is dat ons blijft verbazen met zijn complexiteit en tegelijkertijd zijn simpliciteit.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Mako – Our Story. De perfecte meezinger voor in de auto die meteen iedereen goedgezind krijgt. Maar als we dan toch op roadtrip gaan, doe dan maar meteen een hele mix van deze muziek.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Arman Cekin – California Dreaming (feat. Paul Rey). Aangezien het onvermijdbaar is dat we gaan wegdromen tijdens het schoonmaken kunnen we maar beter gepaste muziek opzetten. Daarnaast is dit ook een geniale mix tussen tropical house en rap die we zeker kunnen appreciëren.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Ásgeir – Hljóða Nótt. Er is geen beter manier om wakker te worden dan deze ’s ochtends langzaam te laden infaden. Het feit dat je totaal niets verstaat van wat er gezongen wordt, voegt enkel waarde toe.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Als we een artiest moeten kiezen uit Heusden-Zolder of Zonhoven gaan we voor Alessio Di Turi. Als drummer bij The Sore Losers is hij de trots van Heusden-Zolder.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Kream, een producer duo uit Noorwegen, is echt underrated. Ze maken vooral future/progressive house, héérlijk! Ze maken ook remixen van bekendere artiesten zoals Major Lazer.

Meest overrated vinden we dan Rihanna. Sinds haar Pukkelpop optreden van een paar weken terug zijn we het grootste deel van ons respect voor haar verloren.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Graag Disclosure. Dan zouden we snel hun telefoonboekje kopiëren, ze hebben namelijk ontzettend veel featurings met geweldige zangers en zangeressen. Denk maar aan Sam Smith die mede door hun bekend is geworden, AlunaGeorge of London Grammer.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen?

Arctic Monkeys – Do I Wanna Know. Het nummer is beestig, letterlijk en figuurlijk. Bovendien zingt Alex Turner het met enorm veel passie. Kortom, hét ideale nummer voor in de slaapkamer.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Dat moet Elbow met Lippy Kids zijn. Het gaat eigenlijk over hoe het is om een tiener te zijn. Wat je hebt, wat je doet, wat je ziet, en ook wat je op dat moment niet weet en pas opmerkt als je er later op terug kijkt.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Absoluut op Pukkelpop. Wie wilt er nu niet optreden vlak naast de deur? We zouden allebei met de fiets naar de festivalwei kunnen vertrekken een kwartier voor onze set begint. Daarnaast hebben we allebei heel mooie herinneringen aan Pukkelpop.

Pukkelpop

Extra vraag Belgische bands:

Met welk doel zijn jullie als producersduo gestart?

We zijn samen Marbin gestart na jaren in verschillende bands gezeten te hebben. We waren het allebei beu om met bandleden te moeten werken die toch niet helemaal gemotiveerd waren en de band zo tegenhielden. Het doel van Marbin was dan om zo snel mogelijk te beginnen met muziek uit te brengen en deze muziek zo ver mogelijk te brengen.

Met Dansende Beren helpen we hen graag een handje, check zeker ook hun sociale media op volgende plaatsen: Facebook / Twitter / Youtube

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & Sam Smith - "Desire"

Calvin Harris en Sam Smith: het is een combinatie die in het verleden al meermaals een wereldhit opleverde. Na “Promises” en “I’m…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar & CamelPhat - "Higher"

Ondanks dat het al een hele tijd stil is rond London Grammar – recentste plaat Californian Soil verscheen in 2021 – ligt er vanaf…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disclosure - Alchemy (★★★): Dansen zonder franjes

De gebroeders Lawrence, Guy en Howard, oftewel gewoon Disclosure. Al meer dan tien jaar zijn de twee echte vedetten van de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.