Features

Vijf tips voor een perfect Leffingeleuren 2016

Leffingeleuren

Dit weekend loopt de festivalzomer op zijn eind. Met Leffingeleuren krijgen we de perfecte afsluiter van een geslaagde zomer vol festivals. Het festival viert feest en brengt op zijn veertigste editie niemand minder dan Thurston Moore naar Leffinge, als dat niet mooi is. Naast enkele bekende namen, zijn er ook veel ontdekkingen te doen op Leffingeleuren. Om jou wat moeite te besparen geven we vijf tips om op Leffingeleuren de juiste artiest te ontdekken.

Matthew Logan Vasquez

Matthew Logan Vasquez

Matthew Logan Vasquez staat eigenlijk bekend als frontman van Delta Spirit. Begin dit jaar bracht hij een soloplaat uit waarin hij op zoek gaat naar de roots van Rock ‘n Roll. Met “Everything I Do Is Out” kwam hij meteen sterk binnen en knalde hij alles en iedereen omver. In Leffinge zou dat ook wel eens kunnen gebeuren. Matthew Logan Vasquez moest zijn demonen uit zich halen om eens echt stevig te keer te kunnen gaan. Let op, er zijn ook rustige nummer zoals “Maria” voor de alt country liefhebbers. Voor fans van Tom Petty maar ook Bruce Springsteen is dit zeker een aanrader.

Louis Berry

LOUIS BERRY JANUARY TOUR (76 of 130)

Louis Berry maakt ruwe rock die wat doet denken aan de oorsprong van het genre. Zijn diepe en zwoele stem schiet hem helemaal terug naar de sixties met een lekker oppeppend genre dat de dansbeentjes zeker zullen appreciëren. Met retro rock ‘n roll brengt hij de verhalen van zijn jeugd naar het publiek. De man wordt ook wel eens de Liverpoolse Johnny Cash genoemd, als dat geen mooie omschrijving is! Ruwe single “Nicole” is zijn hoogtepunt tot nu toe en daarin vindt hij het midden tussen The Black Keys en Arctic Monkeys, nice!

Imarhan

Imarhan

Vorig jaar stond er Terakraft, nu hebben ze Imarhan (naar onze mening nog beter!!). De band speelde al in het voorprogramma van Kurt Vile en maakt desert rock alsof je het zand door je haren voelt waaien. Verfrissend en toch perfect in het verlengde van Tinariwen. Volgens The Guardian hoort Imarhan bij de vaandeldragers van the new wave of Tuareg rock, en vaandeldragers die kan je niet missen! De band slaagt er in om toegankelijk te klinken en de desert rock van de Touaregs naar een groter publiek te brengen, exotisch.

Nothing

Nothing

Nothing bracht in mei een fantastische tweede plaat uit genaamd ‘Tired of Tomorrow’. De mix tussen shoegaze en post hardcore hield de band daarin nog sterker vast. Het lijkt alsof de band al eeuwen aan het werk is, maar ze begonnen pas in 2011. Een tijdloos geluid dat doet wegdromen maar waar tegelijk ook een moshpit bij kan ontstaan. Live gaat het ook lekker hard, kan niet beter zijn dus! Lekker strak en niets uit de weg gaand, Nothing is een aanrader voor iedereen die wel van stevige, donkere gitaren houdt.

Julia Jacklin

Julia Jacklin

Als het uit Australië komt dan kan het niet slecht zijn. Tegenwoordig heeft het land met Tame Impala, Courtney Barnett en Chet Faker enkele fenomenale artiesten in zijn rangen en Julia Jacklin kan daar binnenkort ook bijkomen in nog maar eens een ander genre. De singer-songwriter maakt folkmuziek met een country-invloed. Ze klinkt zo eerlijk en oprecht en doet denken aan Angel Olsen. De dame komt helemaal alleen naar Leffinge, geniet dus van haar wondermooie songs en unieke stem.

Extra tip: Als je liever wat Belgisch talent ontdekt dan kan je terecht op het Busker Podium. Daar spelen verschillende Belgische talenten een akoestische set alsof het echt op straat zou zijn. Een aanrader voor als je eens niet weet wat te doen.

Zo nu ben je helemaal klaar om Leffingeleuren onveilig te maken. Tickets zijn nog steeds beschikbaar.

6 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief