Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jimmy Eat World – “Sure and Certain”

14089212_10155138970993136_6737746252802305033_n

Ze doen er aan door bij Jimmy Eat World, amper een week nadat ze de eerste single van hun nieuwe plaat uitbrachten, komen ze al aanlopen met een tweede nummer.

Deze nieuwe, ‘Sure and Certain’ klinkt verrassend verschillend dan het eerdere uitgekomen ‘Get Right’. Iets melodischer en zachter dan het hardere en ritmischere ‘Get Right’. In deze nieuwe vallen vooral de diepe, emo gitaren sterk op. Het korte gitaar intermezzo op het einde van de single maakt ons dan ook even heel nostalgisch (denk emo-rock anno jaren ’90 – 2000). Waar wij nog wat onze bedenkingen hebben bij het misschien net iets te gladde en mainstream klinkende refrein, kunnen we voor de rest dit nummer best smaken.

Het is duidelijk dat Jimmy Eat World voor dit album mikt op een eerder mainstream rock sound, maar wel één waar ze niet volledig zichzelf in verliezen. Wij zijn fan van beide nummers en kijken uit naar het volledige album ‘Integrity Blues’. Deze wordt verwacht op 21 oktober.

Site / Instagram / Facebook / Twitter / Youtube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jimmy Eat World - "Place Your Debts"

Geheel onverwacht na de aankondiging dat ze volgend jaar in het voorprogramma van My Chemical Romance zullen staan tijdens diens Australische tour,…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jimmy Eat World - "Something Loud"

Bij de laatste single “All The Way (Stay)” schreven we het ook al; Jimmy Eat World is zoals een Zwitserse horloge, je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.