banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Slow Show – “Ordinary Lives”

The-Slow-Show

The Slow Show zou zomaar familie kunnen zijn van The National en frontman Rob Goodwin de broer van Matt Berninger. Toch is The Slow Show net iets meer bombast, iets donkerder (ja het kan nog donkerder) en kraakt de stem van Goodwin iets meer. De charme die hierdoor ontstaat is erg fascinerend en tegelijk ook emotioneel rakend. Denk dus aan The National maar evengoed aan Lambchop of Editors (toch zeker stemgewijs). Vorig jaar bracht de band een wondermooi debuut White Water uit, eind september is er de opvolger Dream Darling.

Op Best Kept Secret konden we al een voorsmaakje horen en nu is er ook een eerste single van die plaat. “Ordinary Lives” ligt perfect in het verlengde van het debuut. Het begint met een piano die bijna onhoorbaar is door de zware stem van Goodwin. Al snel komen er subtiel extra instrumenten bij waarna een orkestrale explosie volgt. Nog steeds erg veel The National in tijden van Boxer maar dat is helemaal niet erg want het is zo breekbaarAlles verandert wel, als we de lyrics mogen geloven. The Slow Show maakt weer een wondermooi, emotioneel en kwetsbaar nummer over het ongewone leven die wij hebben.

Facebook / Twitter

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National - "Somebody Desperate"

Als er nieuwe muziek van The National verschijnt, dan krijgt ons hart het toch altijd wat warmer. Het laatste wapenfeit van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Slow Show - "Anybody Else Inside"

In aanloop naar hun vierde album Still Life bracht de Engelse band The Slow Show vorige maand “Blinking” uit, een nummer dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.