Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frøwst – “Laura”

Frowst

Het werd net geen podiumplaats voor Frøwst in Humo’s Rock Rally eerder dit jaar. De groep uit Gent besloot dan maar om zich op te sluiten in de studio en hard te werken om alsnog te overtuigen. Er zijn nu eenmaal groepen die geen podiumplaats winnen in de rock rally die toch doorbreken (zie Amatorski, Psycho 44, Balthazar en zelfs Zornik). De band bevindt zich dus in mooi gezelschap en brengt nu een eerste single uit sinds die rock rally.

“Laura” bleek volgens het juryverslag hun beste nummer dat ze daar speelden en op basis van de studioversie zou dat zomaar eens waar kunnen zijn. Het start met enkele dromerige synths waarna niet veel later de etherische stem van zanger Arne De Tremerie de bovenhand neemt. De melancholische gitaren en erg dreigende sound brengen daarna een wondermooie, maar donkere apotheose tot stand. Schitterend is het zeker, kleurrijk allerminst.

De manier waarop De Tremerie “Laura” zingt, doet wat denken aan de manier waarop The Kinks dat deden (vooral in het begin dan). Het genre is wel heel verschillend. Denk hierbij aan Alt-J, Foals, Radiohead of zelfs Mogwai, een grootse sound met een uniek stemgeluid. De angst overheerst maar “Laura” laat tegelijk wat emoties van passie en spanning horen. Het nummer bevat muzikaal erg veel en is indrukwekkend om te beluisteren. Frøwst schiet met drama en tragedie op deze single waardoor deze vier minuten wel erg kort zijn, meer van dat!

Facebook / Twitter / Instagram / SoundCloud

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Godspeed You! Black Emperor @ Botanique (Scène Parc): Spanning in de lucht, spanning op het podium

Canadese postrockers van Godspeed You! Black Emperor staan bekend om hun relatieve anonimiteit. Niet omdat ze onbekend zijn, integendeel. Het postrockgenre ligt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Antler King - Dances (★★★½): Lekkere portie gemengd

Met een titel als Dances worden de oren van deze beren natuurlijk meteen gespitst. The Antler King is de band rond muzikale…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.