Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frøwst – “Laura”

Frowst

Het werd net geen podiumplaats voor Frøwst in Humo’s Rock Rally eerder dit jaar. De groep uit Gent besloot dan maar om zich op te sluiten in de studio en hard te werken om alsnog te overtuigen. Er zijn nu eenmaal groepen die geen podiumplaats winnen in de rock rally die toch doorbreken (zie Amatorski, Psycho 44, Balthazar en zelfs Zornik). De band bevindt zich dus in mooi gezelschap en brengt nu een eerste single uit sinds die rock rally.

“Laura” bleek volgens het juryverslag hun beste nummer dat ze daar speelden en op basis van de studioversie zou dat zomaar eens waar kunnen zijn. Het start met enkele dromerige synths waarna niet veel later de etherische stem van zanger Arne De Tremerie de bovenhand neemt. De melancholische gitaren en erg dreigende sound brengen daarna een wondermooie, maar donkere apotheose tot stand. Schitterend is het zeker, kleurrijk allerminst.

De manier waarop De Tremerie “Laura” zingt, doet wat denken aan de manier waarop The Kinks dat deden (vooral in het begin dan). Het genre is wel heel verschillend. Denk hierbij aan Alt-J, Foals, Radiohead of zelfs Mogwai, een grootse sound met een uniek stemgeluid. De angst overheerst maar “Laura” laat tegelijk wat emoties van passie en spanning horen. Het nummer bevat muzikaal erg veel en is indrukwekkend om te beluisteren. Frøwst schiet met drama en tragedie op deze single waardoor deze vier minuten wel erg kort zijn, meer van dat!

Facebook / Twitter / Instagram / SoundCloud

3365 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Smile - A Light for Attracting Attention (★★★★): Zelfde schoenmaker, zelfde leest, nieuwe energie

Met The Smile zetten wapenbroeders Thom Yorke en Jonny Greenwood nog maar eens een stapje buiten het Radiohead-parcours. Na A Moon Shaped…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile - "Thin Thing"

Veel Radioheadfans kijken reikhalzend uit naar 13 mei, want dat is de dag dat The Smile met hun debuutalbum op de proppen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai - "Boltfor"

Iedere keer dat Mogwai nieuwe muziek uitbrengt, beginnen we met plezier onze oren te spitsen. De laatste release van de band, As…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.