Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frøwst – “Laura”

Frowst

Het werd net geen podiumplaats voor Frøwst in Humo’s Rock Rally eerder dit jaar. De groep uit Gent besloot dan maar om zich op te sluiten in de studio en hard te werken om alsnog te overtuigen. Er zijn nu eenmaal groepen die geen podiumplaats winnen in de rock rally die toch doorbreken (zie Amatorski, Psycho 44, Balthazar en zelfs Zornik). De band bevindt zich dus in mooi gezelschap en brengt nu een eerste single uit sinds die rock rally.

“Laura” bleek volgens het juryverslag hun beste nummer dat ze daar speelden en op basis van de studioversie zou dat zomaar eens waar kunnen zijn. Het start met enkele dromerige synths waarna niet veel later de etherische stem van zanger Arne De Tremerie de bovenhand neemt. De melancholische gitaren en erg dreigende sound brengen daarna een wondermooie, maar donkere apotheose tot stand. Schitterend is het zeker, kleurrijk allerminst.

De manier waarop De Tremerie “Laura” zingt, doet wat denken aan de manier waarop The Kinks dat deden (vooral in het begin dan). Het genre is wel heel verschillend. Denk hierbij aan Alt-J, Foals, Radiohead of zelfs Mogwai, een grootse sound met een uniek stemgeluid. De angst overheerst maar “Laura” laat tegelijk wat emoties van passie en spanning horen. Het nummer bevat muzikaal erg veel en is indrukwekkend om te beluisteren. Frøwst schiet met drama en tragedie op deze single waardoor deze vier minuten wel erg kort zijn, meer van dat!

Facebook / Twitter / Instagram / SoundCloud

3486 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth - "Mother Tongue"

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.