Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Big Spring – “On A Bamboo Sleeping Mat”

Big_Spring_OABSM1400x1400

Big Spring houdt niet van stilte. De band uit Londen heeft nog maar twee nummers op hun naam en enkele luttele liveshows maar toch weerklinkt in Groot-Brittanië al een schreeuw naar meer. Sommige critici omschrijven hen zelfs als als de beste nieuwe band uit het land (ze staan zelfs al geboekt voor Reading en Leeds). Het kan ook niet anders met die trillende riffs en onstuimige attitude die uit hun twee songs zijn af te leiden. Kinderlijk maar tegelijk ook charmant en diepgaand.

Nieuwe single “On A Bamboo Sleeping Mat” staat bol van de riffs en lijkt wat op een indie punk gekkenhuis. De gekken staan hierbij symbool voor de schreeuwerige uithalen op de gitaar terwijl de chaos in de penetrerende bassen te vinden is. Het nummer zelf gaat over een astronaut met een psychoseaanval die hallucineert en zijn remmingen vergeet. Doet wat denken aan The Martian. De song heeft wat weg van Royal Blood, Queens Of The Stone Age, Drenge of Led Zeppelin. Het is luid, bevat geen enkele rustpauze en vernietigt alles in het universum. Een psychose zal je niet snel krijgen maar op je kan lekker loco gaan.

Site / Instagram / YouTube / Twitter / Facebook

12 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief