Nieuwe singles

Debuutsingle Giraffe Tongue Orchestra – Crucifixion

Nieuwe singles

Debuutsingle Giraffe Tongue Orchestra – Crucifixion

giraffe tongue

Bij Dansende Beren besteden wij veel aandacht aan supergroepen. Zo schreven wij laatst over Gone is Gone, de nieuwe supergroep van Mastadons frontman Troy Sanders. “Wat jij kan, kan ik ook”, moet Mastadon-gitarist Brent Hinds gedacht hebben, en hier is het resultaat. Aangevuld met leden van Alice In Chains (William Duvall), the Mars Volta (Thomas Pridgen), Dillinger Escape Plan (Ben Weinman) en Dethklok’s (Pete Griffin) wordt wel duidelijk dat we hier te maken met mannen van formaat!

De bandnaam Giraffe Tongue Orchestra wekt allerminst onze nieuwsgierigheid. Wat moeten we ons hier nu weer bij voorstellen? Nou, een hoop herrie vooral. Maar wel, goede herrie. De track begint zonder intro en lijkt de eerste halve minuut een onvervalste punksong te worden. De coupletten zijn relatief rustig, om in de refreinen weer terug te keren naar up-tempo ragmuziek.

Een vergelijking met Gone is Gone is snel gemaakt, maar misschien is het kunststukje van de gitarist toch wel iets beter dan de eerste single van zijn frontman. Oordeel zelf.

Twitter / Facebook

Related posts
LiveRecensies

The Mars Volta @ OLT Rivierenhof: Een welgekomen comeback

Zo’n twintig jaar geleden ontsprong uit het uiterst spannende At the Drive-In een nieuwe, nog spannendere band: The Mars Volta. In 2003…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt - "Rinsed" (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.