Nieuwe singles

Debuutsingle Giraffe Tongue Orchestra – Crucifixion

giraffe tongue

Bij Dansende Beren besteden wij veel aandacht aan supergroepen. Zo schreven wij laatst over Gone is Gone, de nieuwe supergroep van Mastadons frontman Troy Sanders. “Wat jij kan, kan ik ook”, moet Mastadon-gitarist Brent Hinds gedacht hebben, en hier is het resultaat. Aangevuld met leden van Alice In Chains (William Duvall), the Mars Volta (Thomas Pridgen), Dillinger Escape Plan (Ben Weinman) en Dethklok’s (Pete Griffin) wordt wel duidelijk dat we hier te maken met mannen van formaat!

De bandnaam Giraffe Tongue Orchestra wekt allerminst onze nieuwsgierigheid. Wat moeten we ons hier nu weer bij voorstellen? Nou, een hoop herrie vooral. Maar wel, goede herrie. De track begint zonder intro en lijkt de eerste halve minuut een onvervalste punksong te worden. De coupletten zijn relatief rustig, om in de refreinen weer terug te keren naar up-tempo ragmuziek.

Een vergelijking met Gone is Gone is snel gemaakt, maar misschien is het kunststukje van de gitarist toch wel iets beter dan de eerste single van zijn frontman. Oordeel zelf.

Twitter / Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mars Volta - “Blacklight Shine”

Díos mio! The Mars Volta is dan toch niet ten dode opgeschreven en keert na tien jaar radiostilte terug met een nieuwe…
LiveRecensies

Brad Mehldau Trio @ De Roma: Virtuositeit van begin tot eind

Brad Mehldau wordt als een van de meest toonaangevende jazzpianisten van de afgelopen twintig jaar beschouwd, althans door de New York Times….
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.