Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Julie Ruin – I’m Done

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Julie Ruin – I’m Done

julie ruinGirl Power op Dansende Beren met The Julie Ruin! Bands die voor 60 procent uit vrouwen bestaan, zijn schaars. En het mannelijke gedeelte van deze band luistert naar de namen Kenny en Carmine, dus het testosterongehalte zal daardoor niet heel veel stijgen.

Deze band deed ons meteen denken aan Morningwood. Dit vrolijke viertal scoorde alweer tien jaar geleden bescheiden radiohitjes met “Jetsetter” en “Nth Degree”. Net als The Julie Ruin nu hadden ze een schattige zangeres met een strot als een luchtalarm en allebei afkomstig uit ‘the city that never sleeps’.

Maar The Julie Ruin is vooral goed in zichzelf blijven. En dat horen we goed terug op deze nieuwe single. Na acht seconden wanen we ons in een jaren ’80 computerspelletje. Na 20 seconden zet zangeres Kathleen Hanna haar eerste couplet in. Tot aan het refrein denken we te maken te hebben met een schreeuwerig Aziatisch zangeresje. In de rest van de track komt de feministische aard van Hanna echter duidelijk naar boven.

The Julie Ruin komt naar de Lage Landen, al duurt dit nog even. Op 28 november staan ze in Paradiso en op 30 november in Botanique.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

Related posts
LiveRecensies

Maple Glider @ Botanique (Witloof Bar): Intense intimiteit

Voor haar eerste oversteek richting Europa besloot de Australische Maple Glider om volledig solo op tour te gaan. Voor haar voorlaatste stop…
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….
LiveRecensies

Geese @ Botanique (Rotonde): Knap staaltje cowboycosplay

Aan karakters en karikaturen allerminst een tekort in de postpunk, weten liefhebbers. Sarcasme, postmoderniteit en bijtende satire gaan hand in hand tijdens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.