Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Drums ‘n’ Guns

Drums n Guns

Drums ‘n’ Guns wordt begin 2012 opgericht met groepsleden uit Waregem (Win Nellen & Bert Van Thuyne), Aalter (Jan Gobeyn & Marjo De Keukelaere) en Gent (Sam Dufoor).

Allen deelden zij het afgelopen decennium een rijk gevuld verleden in de stonerband Mogul. Drums ‘n’ Guns brengt muziek die niet echt genre-gebonden is. Het stonerrock verleden wordt niet weggestopt, maar de invloeden zijn te divers en de muziek is te gelaagd om alles nog onder dezelfde noemer te plaatsen. Alle groepsleden zijn betrokken bij het creatieproces, waarbij er wordt geïmproviseerd vanuit een bepaalde sfeer, een gevoel, een gebeurtenis of plaats. Muzikale invloeden zoals oa. Jack White, The Drones, BRMC, Motorpsycho, Cult of Luna, 16 Horsepower en Refused werken hierbij inspirerend. Drums ‘n’ Guns klinkt hierdoor wat complex,… maar juist daarom beklijvend en interessant.

In april 2015 starten de opnames voor een debuut-LP. Opnieuw wordt volgens de beproefde manier en met dezelfde vakmensen gewerkt, met deze keer extra aandacht voor vocals, overdubs en extra arrangementen. In het najaar van 2015 en 9 nummers later krijgt de vinylplaat zijn definitieve vorm. De Release van “Inanna” valt op 22 januari 2016. Drums ‘n’ Guns trapt het nieuwe jaar muzikaal af en popelt om opnieuw te gaan spelen. De band speelt nog op 27 mei in De Zwerver Leffinge, op 3 juni in De Nachtwacht Tielt, op 4 juni in Café de Roots in Waregem, op 10 juni in De Litanie Knesselare, op 27 augustus op Cirque Constance in Kaprijke en op 10 september op Gyprock in Tielt.

Stoners uit Gent? Altijd leuk om eens enkele vragen te stellen!

Wat is jullie favoriete nummer?

Sam: Demon Cleaner – Kyuss (die drum!), State of Love And Trust – Pearl Jam (die energie!) en bijna alles Van Nick Cave (altijd geniaal!)


Bert: Combustion van Meshuggah

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Sam: Alles van Kyuss, al geraak je met The War On Drugs ook al een heel eind. Wel opletten voor snelheidsboetes! Wovenhand creëert dan weer de perfecte soundscape om door de Vogezen of het Zwarte Woud te cruisen.

Jan: Alles van Brant Bjork, mister coolness himself. Zijn groove geeft je zin om nog wat extra kilometers erdoor te jagen.). Zonnetje schijnt?: Calexico it is!!

Bert: I Appear Missing van Queens Of The Stone Age, kan er naar blijven luisteren en wegdromen.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Sam: Schoonmaken doe ik voornamelijk op eigen demotapes. Ideaal om zanglijnen te vormen en te zoeken naar structuur in de jam sessies.
Jan: Repetitieopnames, de perfecte manier om nieuwe ideeën uit te werken.
Bert: Ik maak alleen maar vuil.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Sam: Shine On You Crazy Diamond van Pink Floyd maar onbruikbaar in het echte leven of je komt nergens meer op tijd.

Jan: Pretty Pimpin van Kurt Vile. Dat is dan ook effectief mijn wekker.

Bert: Arabella van Arctic Monkeys, is ook mijn wekker.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Sam: Een tijd lang heeft Robin Proper Sheppard (The God Machine / Sofia) in Gent gewoond. Als de schrijver van ‘The River Song’ plots aan de bar naast je opduikt dan geeft dat toch wat rillingen.

Bert: Stefaan Guyot, onze ex bassist, altijd goed voor een leuk deuntje. Voor de rest wordt rock & roll in Waregem doodgezwegen

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Sam: Overrated: Alle mega dance festiviteiten opgebouwd uit USB-stick-deejay iconen en slappe soundmix shows à la Oscar And The Wolf en Christine And The Queens.
Underrated: The Killbots (Stoner uit Maaseik) hadden een beter leven verdiend en The Drones (Australië) konden een pak meer volk verdrag in Antwerpen op 12 november 2015(Het Bos)

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Sam: Joey Ramone in het Rainbow Theatre te London op 31 december 1977 (beste live concert aller tijden!)

Jan: Jimmy Hendrix of Lemmy. No nonsense fuckers die alleen maar hun eigen zin gedaan hebben. Het resultaat is fantastisch.

Bert: Mike Portnoy.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen?

Sam: Nooit vrijen op muziek omdat het de focus verstoort. Muziek is voor mij nogal persoonlijk en het deelt daarom moeilijk.

Bert: No Music, maar als ge tips wil zou ik kiezen voor een nummer met veel tempowisselingen.

Jan: No MUSIC while fucking.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Sam: My Curse – Afghan Whigs omwille van de “Hyssop in your perfume”

Jan: Push The Sky Away – Nick Cave

Bert: Luister niet naar de teksten, ken zelfs de onze niet.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Sam: In de line-up van Pukkelpop 1991: Nirvana, Ride, An Emotional Fish, Dinosaur Jr., The House of Love, Sonic Youth, Frank Black, The Pogues, The Ramones. Sommigen zeggen dat dit nooit meer zal gebeuren,… (?)
Jan: Red rocks in Denver moet zalig zijn!

Red Rocks Amphitheatre

Bert: Elk groot festival.

Extra vraag Belgische bands:

Drums ’n’ Guns is een subtiele verwijzing naar Guns ’n’ Roses. Wat vinden jullie van Axl Rose als frontman van AC/DC? Verkiezen jullie Axl Rose of Slash?

Sam: Axl Rose is voor mij in ieder geval een betere match dan Brian Johnson. Axl leunt veel meer aan bij het originele stemgeluid van Bon Scott. Ik heb AC/DC nooit live gezien en ga dat ook niet meer doen.
Slash’s Snakepit is aan mij voorbij gegaan maar ‘k ben wel enthousiast over zijn gastbijdrages bij grootheden zoals: Iggy Pop (Brick by brick /Home), Lenny Kravitz (Mama Said /Always On The Run) en Michael Jackson (Dangerous / Give In To Me),… weergaloos gitaarwerk! Over het album Chinese Democracy (waar Axl zonder zijn Guns ‘n’ Roses kompanen aan de slag ging) is vooral de kostprijs en de tijdsspanne van opnemen bijgebleven,… niemand die een nummer van die plaat kan aanhalen(?) Volgens mij hebben Axl Rose en Slash mekaar nodig,… een zeer straffe band en ik probeer er bij te zijn als Guns ‘n’ Roses naar Europa komt.

Jan: Guns n Roses is de band waarmee het voor mij mee begon. Het cassetje van Appetite For Destruction is nog steeds in mijn bezit (gepikt van mijn broer), de Use Your illusion platen zijn epische Rock en Roll. Voor mij is Slash de laatste echte gitaargod. Over de discussies binnen de band heb ik nooit wakker gelegen, ego’s bij elkaar geeft nu eenmaal vonken. Sowieso zal ik er bij zijn als ze ons landje nog eens bezoeken!!
AC/DC en Axl? Gewoon broodwinning.

Bert: Vind ik triestig. Pure geldklopperij

Je vindt Drums ‘n’ Guns hier: Bandcamp / Facebook / YouTube

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Arctic Monkeys @ Rock Werchter 2023: Heroverwinning

Vorig jaar bleven veel fans met een hongertje zitten nadat Arctic Monkeys op Pukkelpop speelde. Ze beschuldigden de Britse band ervan dronken…
InstagramLiveRecensies

Queens of the Stone Age @ Rock Werchter 2023: Steen door de ruit

Queens of the Stone Age is een graag geziene gast op Rock Werchter. Al sinds zijn laatste passage in 2018 smeken fans…
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 3): Vijftig tinten blauw

Na een vrij kansloze eerste dag en een ‘zesje’ voor de vrijdag, had Jera On Air op de laatste festivaldag aardig wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.