banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Radiohead

Na mysterieuze foldertjes, een volledige social media blackout en enkele korte teasers op instagram is de nieuwe single en videoclip van Radiohead eindelijk hier. Burn The Witch is wellicht de voorloper van hun nieuwe album dat voorlopig nog onaangekondigd blijft en dus onder fans en blogs nog de naam ‘LP9’ draagt. (Of wordt Dead Air Space de albumtitel?).

Het nummer zelf lijkt in de verste verte niet op de naamgenoot van QOTSA. Burn The Witch wordt gedragen door Hitchcock-achtige violen, diepe synth bassen en een drummachine. Anders dan in hun Bondnummer Spectre creëren de violen hier een mysterieuze en haast enerverende sfeer.

De videoclip van Burn The Witch speel goed in op die gevoelens en start als een schattig stop-motion animatie filmpje dat net zo goed uit een kinderserie kon komen. Maar al snel wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Kruisen worden op deuren geschilderd, mannen met zwaarden en rendiermaskers dansen rond een vrouw die aan een boom vast gekneveld hangt. Maar Radiohead zou Radiohead niet zijn als ze je constant op het verkeerde been zetten en blijven verassen. Er wordt wel degelijk iemand verbrand, al loopt het allemaal wat anders dan je zou denken. Op het einde neemt het clipje zelfs een spooky en creepy wending. Welkom terug, Radiohead!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alix Page - "Radiohead"

De dagen duren al aanzienlijk korter. Het is vroeger donker, maar nog niet meteen gezelliger. De oplossing voor dit probleem: Alix Page….
FeaturesUitgelicht

KID A MNESIA Exhibition: Een virtuele duik in de archieven van Radiohead

Je staat in het midden van een bos, een blinde, grijze muur doemt voor je op met daarop de woorden KID A…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.