Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Radiohead

Na mysterieuze foldertjes, een volledige social media blackout en enkele korte teasers op instagram is de nieuwe single en videoclip van Radiohead eindelijk hier. Burn The Witch is wellicht de voorloper van hun nieuwe album dat voorlopig nog onaangekondigd blijft en dus onder fans en blogs nog de naam ‘LP9’ draagt. (Of wordt Dead Air Space de albumtitel?).

Het nummer zelf lijkt in de verste verte niet op de naamgenoot van QOTSA. Burn The Witch wordt gedragen door Hitchcock-achtige violen, diepe synth bassen en een drummachine. Anders dan in hun Bondnummer Spectre creëren de violen hier een mysterieuze en haast enerverende sfeer.

De videoclip van Burn The Witch speel goed in op die gevoelens en start als een schattig stop-motion animatie filmpje dat net zo goed uit een kinderserie kon komen. Maar al snel wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Kruisen worden op deuren geschilderd, mannen met zwaarden en rendiermaskers dansen rond een vrouw die aan een boom vast gekneveld hangt. Maar Radiohead zou Radiohead niet zijn als ze je constant op het verkeerde been zetten en blijven verassen. Er wordt wel degelijk iemand verbrand, al loopt het allemaal wat anders dan je zou denken. Op het einde neemt het clipje zelfs een spooky en creepy wending. Welkom terug, Radiohead!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

English Teacher – This Could Be Texas (★★★★): Vastbenoemd

Zo nu en dan verschijnt er nog eens nieuwe Engelse band op het toneel waarvan we al snel kunnen voorspellen dat ze…
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Smile - Wall of Eyes (★★★★): Een bevestigende glimlach

The Smile begon oorspronkelijk als een project waarin Radiohead-gitarist Jonny Greenwood al z’n riffs uit de lockdowns van 2020 kwijt kon en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.