Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Levee Walkers

levee walkers
Het aantal supergroepen is de laatste tijd niet meer bij te houden. Ook deze heeft weer een bezetting om de vingers bij af te likken: Duff McKagan (Guns & Roses), Barrett Martin (Screaming Trees) en Mike McCready (Pearl Jam). De laatste maakte al deel uit van twee eerdere (grunge-)supergroepen, namelijk Mad Season en Temple of the Dog.

McKagan en Martin leerden elkaar kennen toen ze elkaar 25 jaar geleden zagen spelen. Beiden bewonderden elkaars speelstijl. Niet veel later richtten McCready en Martin Mad Season op samen met Layne Staley (ex- Alice in Chains)  en John Baker Saunders (the Walkabouts). Staley en Saunders stierven beiden jong door een overdosis.

Levee Walkers is nu de jongste aan Seattle gelieerde supergroep. Veel materiaal is er nog niet. Naar eigen zeggen wordt er een select gezelschap aan zangers die hun woorden en stemmen zullen ontlenen aan Levee Walkers. De eerste daarvan is Jaz Coleman (Killing Joke). Wie volgen? Wij zetten ons geld op vrienden van de band Chris Cornell en Eddie Vedder.

“Tears for the West” / “Freedom Song” is een single met een dubbele A-kant. Verwacht geen grunge, maar ‘een ferme duik in de grondvesten van blues, rock en punk geherinterpreteerd met een filter van het noordwesten van Amerika’, was getekend Levee Walkers.

Twitter / Facebook

 

Facebook / Twitter

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. - "I Ran Away"

Dinosaur Jr. moeten we niet meer voorstellen en iedereen die ze ooit live heeft gezien zal deze band nooit meer vergeten. Live…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Family Dinner - "Eyes"

Wie genoeg heeft van al dat clichématig melancholiek gedoe in vele alternatieve rockliedjes, moet Family Dinner eens een kans geven. Het vijftal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Nighttime Boogie Association - "Long in the Tooth" & "The Path We're On"

Nighttime Boogie Association, het lijkt wel de naam van een foute seventiesband. Niets is minder waar, want de twee oprichters zijn ware…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.