Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mumford & Sons

mumfordcover-1

De Britse folkrockband Mumford & Sons veroverden in een ver verleden de wereld met hun banjo. Nu kondigen ze een nieuwe EP ‘Johannesburg’ aan. Geïnspireerd door hun trektochten en avonturen doorheen Afrika kwam dat album tot stand. Het gebeurt allemaal in samenwerking met Afrikaanse muzikanten Baaba Maal, The Very Best en Beatenberg. Het zachte, smachtende gevoel dat Mumford & sons telkens creëert, gecombineerd met de muzikaliteit van Senegalese Baaba Maal en zijn bende, schept iets bovenaards.

De banjo halen ze van onder het stof en met een Afrikaans vleugje stellen ze de eerste single ‘There Will Be Time’ voor. Door de diepe zwarte stem van Baaba Maal (die enkel zingt vanuit zijn hart) en de zoetgevooisde folk stem van Marcus, is de vibe van het lied geweldig. Het is net alsof de muzikanten al jaren samenspelen. Jammer genoeg moeten we nog wachten tot 17 juni om de volledige EP te beluisteren. “There Will Be Time” verzekert ons dat er wel nog een tijd komt om die plaat te beluisteren.

Facebook / Twitter / YouTube

 

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marcus Mumford - (self-titled) (★★★): Persoonlijker dan ooit

Marcus Mumford heeft officieel zijn houthakkershemd aan de kapstok gehangen. Voortaan gaat de Britse singer-songwriter even verder door het leven zonder zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford - "Better Off High"

Marcus Mumford doet het nu al even zonder zijn Sons, maar dat legde hem vooralsnog geen windeieren. Toch is het ons vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Marcus Mumford - "Cannibal"

Er is goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van Mumford & Sons. Het slechte nieuws is dat er de komende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.