LiveRecensies

Recensie Black Mountain @ Botanique: Mysterieuze epos boordevol riffs en solo’s

LiveRecensies

Recensie Black Mountain @ Botanique: Mysterieuze epos boordevol riffs en solo’s

Black Mountain bracht in de Botanique de donkere kant van de berg erg opvallend naar voor. De mystieke waas die rond de muziek van de band hing, bleef gedurende het volledige concert hangen. De top van de berg werd al snel bereikt waarna het concert toch even in het dal viel. De band zette dit recht door op het eind enkele lange en vooral epische nummers te spelen die de queeste helemaal voltooide.

Begin april kwam de vierde studioplaat van Black Mountain “IV” uit. Dit was voor de band uit Canada de perfecte reden om nog eens door Europa te touren. De Orangerie was bijna volledig volgelopen met een publiek voornamelijk bestaande uit mannen met baarden. Beginnen doet Black Mountain met “Mothers Of The Sun” waarmee ze meteen het diverse aspect van de set aantonen. Het begint erg atmosferisch en minimalistisch maar ontploft na vijf minuten waarbij de drums de toon zetten en het verdergaat met vette riffs en zalige gitaarsolo’s. De band weet duidelijk dat ze deze strakke toon moeten aanhouden en opeenvolgend “Florian Saucer Attack” en “Stormy High” moeten spelen. Dat laatste klinkt erg galopperend en laat de band vliegensvlug vooruit gaan.

zwarte berg

De zangeres staat gedurende het volledige concert nogal statisch op het podium. Bij “Cemetery Breeding” komt hier verandering in. De dame neemt de gitaar bij de hand en toont dat ze ook een ander instrument dan een tamboerijn beheerst. Vanaf dan gaat de scherpe toon van in het begin, richting een stompe hoek. “Line Them All Up” haalt de energie volledig uit het optreden, de nieuwe nummers komen live iets minder sterk tot zijn recht. Lang duurt het niet want “Wilderness Heart” geeft Black Mountain terug de nodige slagkracht om het publiek opnieuw te wekken.

Naar het einde toe gaat de set steeds meer in de richting van de psychedelica. De nummers beginnen ook steeds langer te duren en de solo’s worden sterker uitgesponnen. “Wucan” en “Space To Bakersfield” geven de zaal zo een duistere sfeer. Amber Webber klinkt hierdoor als een echte magiër die het volledige publiek betovert met haar hoge stem. Afsluiten doet de band eerst met het rustige “Crucify Me” om daarna de zaal een laatste keer te laten ontploffen op “Don’t Run Our Hearts Around”. Ondanks het logge en trage middendeel wist Black Mountain op het eind alles nog recht te trekken. De band staat live garant voor een donker geheel aan psychedelische riffs die iedere berg doormidden zaagt.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.