Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Motsus

Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Motsus

 

Stoner en desertrock, dat associëren wij meteen met Queens Of The Stone Age, Mastodon of Kyuss. Waar we weliswaar nooit aan denken is een Belgische band in die stijl. Met Motsus is er toch een band op komst die hier wel eens verandering in zou kunnen brengen. Hun stijl mengt de zware donkere gitaren van Black Sabbath of Mastodon met de muur van geluid die Queens Of The Stone Age creeërt. Dit gebeurt allemaal zonder het gebruik van een stem wat hun muziek een nog centralere plaats doet krijgen. Motsus deelt letterlijk enkele motten in het gezicht uit en daarnaast is de bizon hun symbool. Deze bizon straalt dan ook perfect de kracht uit die in hun nummers kruipt, krachtig en gevaarlijk.

Wij trokken (samen met onze bodyguards) richting de band om hen enkele vragen te stellen, hun antwoorden zijn stevig.

Je mag je band voorstellen met behulp van één klassieker, welke?

Misschien niet meteen een bekende klassieker, maar the Melvins inspireren ons al van dag één. Niet alleen hun koppigheid en volharding, maar hun hele muzikale filosofie spreekt ons enorm aan. De DIY-spirit hebben we alvast gemeenschappelijk alsook de drang om veel op te treden en veel muziek te maken. Ook het feit dat een band als the Melvins kan blijven doen wat ze doen zonder eigenlijk echt door te breken bij het grote publiek spreekt ons enorm aan.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Zwaar geïnspireerd door de ‘desert sessions’ en hun legendarische ‘generator parties’, dromen wij er eigenlijk al lang van om eens in de drasserige West-Vlaamse polders ons ding te doen. Een podium hebben we niet nodig, gewoon de generatoren aansluiten, versterkers op 10, en gaan!

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (Ooit als een gebruikt?)

Sleep – Dopesmoker…. je bent wel even bezig als je het hele nummer wil uitdoen 😉

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Dave Grohl. Niet alleen omdat hij als drummer bij de twee beste bands van de afgelopen 30 jaar gespeeld heeft, maar misschien vooral dan omdat hij nooit opgeeft en de Foo’s telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt. Een dagje Dave zijn lijkt mij een gigantische boost in ervaring en creativiteit. Mijn madam zou het in elk geval ook niet erg vinden 😉


Als je ooit een soundtrack zou mogen maken voor een serie/film, welke zou het zijn?

True Detective. Ik hou ervan om donkere, pessimistische muziek te maken.. een beetje zoals het hoofdpersonage Rust Cohle.

Welke artiest is underrated en welke artiest is overrated?

Ik denk dat ik wel honderd bands ken die momenteel hard aan het werken zijn en het verdienen om daar credits voor te krijgen. Daarvan zijn er reeds een aantal zeer goed op weg, hopelijk krijgen zij snel de erkenning die ze verdienen.
Overrated hangt sterk af van welke kanalen je beluistert of volgt. Hierdoor komen wij zelden in contact met artiesten die het niet zouden verdienen om aandacht te krijgen.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Red Fang met Prehistoric Dog zou ons welgezind uit bed kunnen loodsen! (Tevens beste clipje ooit)

Facebook / Twitter

3593 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Queens of the Stone Age @ Rock Werchter 2023: Steen door de ruit

Queens of the Stone Age is een graag geziene gast op Rock Werchter. Al sinds zijn laatste passage in 2018 smeken fans…
LiveRecensies

The Melvins @ De Zwerver: Lang leve de voorvaders

Je zou het soms bijna vergeten, maar de invloed die The Melvins op de rockwereld heeft achtergelaten valt niet te minimaliseren. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Queens of the Stone Age - In Times New Roman... (★★★★): Pijn voor gevorderen

Queens of the Stone Age heeft altijd al een duivelse charme gehad in zijn smerige woestijnrock. Op de langverwachte achtste langspeler In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.