MuzieknieuwtjesOntdekkingen van "Den Beir"

Solerende Bluesrockers van Black Tolex winnen eerste voorronde Westtalent 2015!

_MG_5454

De Kreun in Kortrijk vormde afgelopen zaterdagavond het toneel voor de eerste voorronde van de tweejaarlijkse editie van Westtalent, dé talentenwedstrijd van Provincie West-Vlaanderen voor jonge muzikanten. Met finalisten zoals The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar, MAZE  uit vorige edities is er al heel wat muzikaal talent doorgebroken die ondertussen bij velen bekend in de oren klinkt. Dit jaar zullen liefst 24 bands de komende weken in 4 preselecties het beste van zichzelf geven om een finaleplaats te bemachtigen op 7 november in Het Entrepot te Brugge.

Met de slogan ‘Want aje muziek makt ton èje talent, en aje talent et ton moeje muziek maakn’  wordt het West-Vlaamse karakter van de wedstrijd nog eens duidelijk onderstreept. Op 3 oktober traden 6 bands op in concertzaal De Kreun om de jury te overtuigen van hun muziekkunsten. De winnaar die na afloop van het podium stapte waren de bluesrock-muzikanten van Black Tolex. De professionele jury met onder meer Kirsten Lemaire van radiozender StuBru had het knap lastig om de beste band eruit te pikken.”We stonden versteld van het niveau dat wij vanavond te horen kregen. Het steeg boven onze verwachtingen uit. Een winnaar kiezen was dan ook geen makkelijke keuze.”

Uiteindelijk viel de keuze op Black Tolex omdat zij het totale plaatje in huis hadden. Vooral een resem gitaarsolo’s die de Bluesrockers uit hun hoed toverden kon menig jurylid bekoren. “Ze speelden gitaarsolo’s alsof ze van sokken veranderden,” aldus Kirsten Lemaire. Ook muzikant, recensent Bram Vermeersch die deel uitmaakte van de jury had een lofzang over voor de winnaar: “Ik werd omver geblazen door de beste gitaarsolo van de avond”.

_MG_5563

Met acts in concertzalen als Ancienne Belgique en de Vooruit zijn de leden van Black Tolex ondertussen wel gewend om voor een relatief groot publiek te spelen. De dirty bluesrockers met als frontman Milo Meskens waren na afloop dan ook zeer tevreden over hun performance. Toch verliep niet alles van een leien dakje. Gitaarwonder Meskens zegt: “We merkten op dat enkele gitaren niet goed gestemd waren maar dat hield ons niet tegen om alles uit de kast te halen. We bleven gefocused.” Black Tolex maakt dan ook een goede kans om de talentenwedstrijd te winnen door hun repertoire en lofbetuigingen die ze al kregen van recensenten.

Andere bands die nog steeds kans maken om er bij te zijn in de finale zijn Momma Said So, Uncle Wellington’s Wives en Eraserhead. De volgende voorronde, die gratis te bezichtigen is, gaat van start op zaterdag 10 oktober in café De Zwerver in Leffinge. De uiteindelijke winnaar van Westtalent sleept heel wat in de wacht: optredens in clubs en op festivals, coaching en ondersteuning door muziekprofessionals en nog zoveel meer zodat zij optimaal kunnen groeien.

Hieronder nog eens de eerste Single van Black Tolex

Geschreven door Robin Cocle.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunflower - "Heroin"

Al van het nieuw Belgisch talent Sunflower gehoord? Deze 5-koppige band staat deze zaterdag in de finale van muziekconcours ‘Westtalent’. Hun eerste…
LiveRecensies

Golfbrekers 2016: Zes uiteenlopende bands overtuigen met toekomstmuziek

Het Oostends cultuurcentrum De Grote Post biedt muzikaal talent van eigen bodem tal van kansen aan onder de noemer “Postival”. Een eigen…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 17 - 23 oktober 2016

We zijn er weer met ons overzicht van de beste visuele beelden bij liedjes. Een week waarin liefde, vreemde zaken en mooie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.