Ontdekkingen van "Den Beir"Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Micky Blue

Ontdekkingen van "Den Beir"Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Micky Blue

Screen Shot 2015-07-25 at 2.09.14 PM

Micky Blue was was born in London and moved to New Jersey when she was young and mostly grew up in New Jersey/ New York City. That’s why she doesn’t have a beautiful British accent. With a “haunted pop” style, Micky Blue has taken the music scene by storm with a sound reminiscent of Tove Lo and Lana Del Rey. Micky Blue speaks from her soul through music with haunting melodies and heart-wrenching vocal delivery. She draws her inspiration from the story telling torch singers of the Jazz era, and the infectious harmonies of Motown. As an artist who is able to diversify her craft, Micky Blue recently lent her vocals to EDM artists such as Tritonal and Baggi.

Micky is a very kind and polite lady who answered our questions with a lot of enthusiasm.

What is your all-time favorite song?

No fair! There is no possible way that I could pick a favorite! I like to listen to different things depending on my mood, but you can never go wrong with a little Joni Mitchell or Billie Holiday.

What song is perfect for a road trip?

First of all I get terribly motion sick, so if there is a road trip happening I need to be the one driving the car! I would say for daytime driving I would play some classic rock. If I’m cruising at night I would definitely put on some Sufjan Stevens.

To which song do you like to clean?

I like to put on some motown! Something upbeat so I don’t get super lazy and stop scrubbing!

What’s the perfect song to wake up with?

In the morning I don’t listen to music actually, when I first wake up I try and think of song titles and melodies. But!!!!! My wake up alarm on my phone is The Seed by The Roots! There is so much ear candy it’s impossible to hit the snooze button!

What’s your favorite artist from your home city?

I have two hometowns so I would say Sam Smith (London, England) and my other hometown was so tiny that the next big city with artists would be Hoboken, NJ making my other pick the beloved Frank Sinatra! Two absolutely beautiful men with timeless voices!

Which artist do you think is underrated and which one is overrated?

I used to think Sia was underrated but that was years ago and thankfully she has made her way to the top! Now everyone has seen how incredible she is, so that is a happy story! I don’t really want to say anyone is overrated, I just want to focus on positivity and I want all artists to do well and find their way.

If you could be one artist for a day, who would that be?

I would love to be Tove Lo. I would love to get in her head and see how she writes these incredible songs. She is just crazy talented and I really admire her mad skills!

What’s the best song to make love to? 

Omg! I hope my parents don’t read this! That is like an X-rated question! But I think in general Frank Ocean makes really sexy music, so I put on his Orange channel if I want romantic music!

What’s the most beautiful lyric you’ve ever heard?

Something in the way she moves, attracts me like no other lover- “Something” by George Harrison

At which place would you love to play a concert?

I would love to play a million places, but I think it would be super cool to play a surprise concert at a bunch of high schools. I used to dream that Mariah Carey would come to my school and perform, now I’m no Mariah Carey but I think that would be really cool to surprise a bunch of kids with a concert.

You can find Mickey here:

Site
Twitter
Instagram
Facebook

NEDERLANDS

Micky Blue werd geboren in Londen maar verhuisde al snel naar New Jersey. Hierdoor groeide ze vooral op in de stad samen met New York. Het gevolg hiervan is dat ze geen Brits accent heeft, wat ze zelf heel jammer vindt. Met een stijl die ze zelf als “Haunted Pop” omschrijft bestormde Micky de muziekscene met een geluid gelijkaardig aan Tove Lo & Lana Del Rey. Micky Blue laat haar ziel spreken in haar nummers waardoor ze betoverende nummers maakt die een hartverwarmende stem bevatten. Haar inspiratie komt van de verhalende stemmen uit het Jazz-tijdperk en de aanstekelijke harmonieën bij Motown.

Mickey is een zeer vriendelijk meisje die onze vragen met veel enthousiasme beantwoordde.

Wat is je favoriete nummer?

Niet eerlijk, ik kan onmogelijk kiezen! Ik hou wel van wat variatie afhankelijk van mijn humeur, maar met een beetje Joni Mitchell en Billie Holiday kun je niets verkeerd doen.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Ik heb last van reisziekte dus als er een roadtrip op de agenda staat dan ben ik degene die achter het stuur zit! Overdag zou ik klassieke rock laten spelen en tijdens een avondcruise zou ik zeker voor Sufjan Stevens kiezen.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Iets upbeat zodat ik niet super lui word en stop met schrobben, zoals motown.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Ik luister eigenlijk niet naar muziek ’s ochtends. Als ik wakker word probeer ik vooral titels en melodieën te bedenken. Maar mijn wekker is The Seed van The Roots, klinkt zo goed dat het onmogelijk is om te snoozen!

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Ik heb eigenlijk twee thuissteden, dus ik zou Sam Smith nemen voor Londen. Mijn andere thuisstad was niet zo groot, dus ik zou de dichtstbijzijnde grootstad nemen namelijk Hoboken. Daar kies ik dan ook mijn geliefde Frank Sinatra. Twee wondermooie mannen met een tijdloze stem.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Ik heb altijd gedacht dat Sia ondergewaardeerd was. Sindskort krijgt ze wel wat meer respect voor wat ze doet en heeft ze een weg naar de top gemaakt. Dat is een gelukkig verhaal. Ik zou niet zeggen dat iemand overgewaardeerd is want ik focus mij op positiviteit en ik vind dat alle artiesten hun eigen weg moeten vinden.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Ik zou maar al te graag Tove Lo zijn. Ik zou in haar hoofd willen kruipen om te zien hoe ze zulke geweldige nummers schrijft. Ze is ongewoon getalenteerd en ik bewonder haar talenten.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen?

Omg! Ik hoop dat mijn ouders dit niet lezen! Dit is een echt een volwassen vraag! Maar ik denk in het algemeen dat Frank Ocean echt sexy muziek maakt, dus ik zou zijn “Channel Orange” opzetten als ik romantische muziek wil.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Something in the way she moves, attracts me like no other lover- “Something” van George Harrison

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Ik zou op een miljoen aantal plaatsen een concert willen spelen, maar ik denk dat het super cool zou zijn om een verrassingsconcert te spelen op een paar scholen. Als kind droomde ik altijd dat Mariah Carey op onze school zou komen optreden. Nu ik ben Mariah Carey niet, maar de kinderen zouden het hoogstwaarschijnlijk wel tof vinden.

Je kan Micky hier terugvinden:

Site
Twitter
Instagram
Facebook

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia - "Gimme Love"

Sia, ooit at de hele wereld uit haar handen en stond ze continu bovenaan de hitlijsten met nummers als “Chandelier” en “Cheap…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "Will Anybody Ever Love Me?"

Sufjan Stevens, de magiër van muzikale emotie en subtiliteit, heeft ons opnieuw betoverd met zijn nieuwste single “Will Anybody Ever Love Me?”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.