Nieuwe singles

Vragen van “Den Beir”: Keljet

Nieuwe singles

Vragen van “Den Beir”: Keljet

IMG_0651

Keljet is een duo bestaande uit Koen Mestrum en Teun Pranger. Het tweetal uit Nijmegen bestaat al sinds 2010 en specialiseert zich in Indie Disco nummers. Het duo kreeg onder meer al steun van grote naam als Kygo, The Knocks en Oliver Heldens, daarnaast mocht het al voor grote namen als Franz Ferdinand & The Temper Trap remixes verzorgen. Teun zelf zorgt voor de elektronische deuntjes in de live-sets, Koen speelt dan weer gitaar. Hun geluid kan worden omschreven als een tropische fusie tussen mainstream geluiden en rustige, tropische disco. Perfecte muziek om naar te luisteren met een cocktail in de hand. Hun strijdkreet is: We willen mensen laten lachen & dansen op onze muziek. Perfect dus voor de donkere dagen die er aan komen om wat zon in huis te krijgen. 

Teun & Koen waren zo vriendelijk om enkele van onze vragen te beantwoordden, wij kregen heel leuke, bekende en onbekende antwoorden!

Wat is jullie favoriete nummer?

Ons favoriete nummer verandert eigenlijk regelmatig. Maar op dit moment is het voor Teun “Lane 8 – Undercover (feat Matthew Dear)” en voor Koen “Louis The Child – It’s Strange (ft K.Flay)”.

https://soundcloud.com/lane8music/undercover

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

“Duke Dumont – Ocean Drive”. De titel zegt het natuurlijk eigenlijk zelf al. Het sferische gebruik van de vocal geeft het gevoel dat je even helemaal los bent van de werkelijkheid. Midden in de nacht op de terugweg naar huis, in de verte staren zonder je te ergeren aan het feit dat je maar 100 per uur mag. Je snapt het wel.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Wij laten graag ons huis schoonmaken terwijl we “Benny Benassi – Satisfaction” draaien. Waarom? Kijk de clip maar!

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Party Animals – Atomic. Nog nooit effectief gebruikt.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Satori. Als je de kans krijgt om zijn live act een keer te zien, moet je dat zeker niet nalaten. Hij neemt je mee op een muzikale rondreis, wereldmuziek gecombineerd met house.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Underrated: Er zijn heel veel artiesten die in de nu-disco scene wel bekend zijn, maar waarvan het grote publiek onterecht nog nooit gehoord heeft. Paar namen die wij heel tof vinden: Lenno, Miami Horror, Tobtok.

Overrated: Pitbull. Die man kan er echt helemaal niks van.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?)

“Linda, Roos & Jessica – Ademnood”. Redelijk standaard dat deze plaat aan staat dan.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

“Lou Bega – Mambo No. 5”

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Times Square in New York lijkt ons top!

Jullie hebben als artiest al enkele bekende collaboraties gedaan (Zie Holychild & Ayer) maar wie staat absoluut nog op de bucketlist om ooit eens vocals voor één van jullie nummers te voorzien?

We komen regelmatig zangers en zangeressen tegen met wie we heel graag een plaat willen maken en op het moment zijn we zelfs met een paar favorieten van ons aan het werken aan een paar nummers.
Maar voor de bucketlist:
Teun: Taylor Swift


Koen: Mayor Hawthorne

Je kan Keljet hier vinden:

Keljet.com
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - First Two Pages of Frankenstein (★★★★): Nieuw hoofdstuk bij hetzelfde verhaal

Voor indieliefhebbers is eindelijk de grote dag aangebroken: de negende plaat van The National is beschikbaar! Vier jaar na het orchestrale (en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) (★★★★): Rusteloze creatieveling drijft zichzelf in het nauw

Wat betreft retro terug modern en fris laten klinken, zijn er maar weinigen die hun stiel zo vastberaden uitoefenen als Yves Tumor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift - "All Of The Girls You Loved Before"

Het zijn spannende, drukke tijden voor Taylor Swift. De Amerikaanse superster begint vandaag namelijk aan haar eerste tour sinds 2018. De zogeheten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.