FeaturesMuzieknieuwtjesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Overzicht van “Den Beir” – Juli 2015

Beste vrienden van “Den Beir”.

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand juli! Dat betekent, een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in de maand juni, kwestie van jullie op de hoogte te houden. Eerst en vooral enkele opvallende gebeurtenissen:

Het festivalseizoen is volop op gang getrokken in de maand Juli, in België hadden we onder meer Cactus Festival, Les Ardentes, Dour Festival en Tomorrowland, maar ook in het buitenland kon je volop genieten van een muzikale onderdompeling. Roskilde in Denemarken bijvoorbeeld, en daar was de afsluiter Damon Albarn’s Africa Express. Niets speciaals denkt u? Wel diezelfde Damon had een verrassing in petto voor het voltallige publiek: een set van iets meer dan vijf uur, tot hij van het podium werd gedragen!! Hoe zag dat er uit? Wel zo:

We blijven in Scandinavië want in Finland hebben ze wel een heel special wet gestemd: Indien u een concert bekijkt in Finland dat niet goed is, krijgt u uw geld terug. De voorwaarden zijn wel dat de meerderheid van het publiek dit concert slecht moet vinden. De wet komt er na een slecht optreden van Chuck Berry in 2013, dat zag er zo uit:

Ook de typische Nirvana-weetjes doken weer op. Zo was er een schop die heel erg leek op het geluid van Smells Like Teen Spirit:

Daarnaast doken er ook historische foto’s op van Nirvana via een Tweet van een Amerikaanse tiener die zich van niets bewust was:

Als we Nirvana vernoemen kunnen we ook Dave Grohl niet vergeten. Ook hij en zijn band Foo Fighters kwamen weer uitgebreid in het nieuws. Zo doken er beelden op van de man en zijn chirurg die samen een nummer speelden.

En hadden enkele gekke Italianen in Cesane het idee om Learn To Fly met 1000 muzikanten te spelen om de band naar hun stad te halen. (Ondertussen heeft Dave Grohl zelf laten weten dat de band er alles zal aan doen om daar te gaan spelen.)

Ook de popzangeres Taylor Swift kwam weer uitgebreid in het nieuws. Zo nodigde ze haar beste vriendin Lorde uit voor eens samen met haar op te treden en kwam ze in ruzie met Katy Perry en Nicki Minaj.

Moraal van het verhaal: ook tussen de grootste sterren bestaat er jaloezie. Maar ja, het zijn ook maar mensen.

Af sluiten doen we met een lach: Billy Corgan op zijn favoriete disneyland-attractie (of net niet).

Tot mijn grote verbazing werden ook in de maand juli tien albums uitgebracht die de moeite zijn om te vermelden.

TOP 10 ALBUMS JULI 2015

10. EZTV – Calling Out

  1. White Reaper – White Reaper Does It Again

8. Ducktails – St. Catherine

7. Ratatat – Magnifique

  1. Frankie & The Heartstrings – Decency

  1. C. Duncan – Architect

4. Strange Wilds – Subjective Concepts

3. Best Friends – Hot. Reckless. Totally Insane

  1. The Maccabees – Marks To Prove It

1. TAME IMPALA – CURRENTS

Om ons overzicht volledig af te sluiten geven we jullie ook nog eens de beste nummers van afgelopen maand mee. Opvallend veel onbekende muziek, dit is vooral te danken aan het feit dat de grotere bands momenteel festivals doen en dus geen nummers uitbrengen, geniet ervan.

Tot 1 September, tevens een heel speciale dag voor de oprichter van deze site!

3437 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melody’s Echo Chamber – “Norfolk Hotel”

Het is nu tien jaar geleden dat de Franse Melody Prochet ons bewustzijn binnendrong met de betoverende psychedelische pop van haar debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "New Gold" (feat. Tame Impala & Bootie Brown)

We hadden een beetje medelijden met Damon Albarn op Werchter Boutique afgelopen zomer. De manier waarop het overgrote deel van het publiek…
InstagramLiveRecensies

Tame Impala @ Pukkelpop 2022: Alle kleuren van de regenboog

Drie jaar en een globale pandemie later mag Tame Impala opnieuw het hoofdpodium afsluiten. Wie erbij was in 2019,  zag toen een…

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.