Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Te Ontdekken: Wuman

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Te Ontdekken: Wuman

Vaak worden de beste bands het vroegst geprogrammeerd. Dat was ook het geval met Wuman op Dour. De band is afkomstig uit Doornik maar maakt muziek die super internationaal klinkt. Denk aan Foals, Two Door Cinema Club en Explosions In The Sky. Het is dus zo dat hun muziek volledig instrumentaal is met af en toe eens een beetje gezoem door zang. Lange nummers van zeven minuten afgewisseld met kortere powersongs. Wat ze op Dour toonden was pure klasse, pure eenvoud en vooral zeer schone muziek. Stevig maar tegelijk ook poppy en tegelijk ook dansbaar. In de gaten houden die Wuman!

Facebook
SoundCloud

Voor de liefhebbers, een recensie van hun concert op Dour:

Le Labo, 13:05 een band uit Doornik die een thuismatch speelt. Wuman is de naam, maar eigenlijk zijn het allemaal mannen. Wat volgt is een verplettering, is dit echt Belgisch? De band produceert post rock geluiden om u tegen te zeggen. Daarnaast doet het ons ook sterk denken aan Foals maar dan zonder zang. Want zelfs zonder enig stemgeluid slaagt deze groep erin te overdonderen. Het elektronische aspect wordt ook zeer hard benadrukt, maar tegelijk krijgen we ook veel gitaren. Deze mix van elektro en gitaar, het is iets waar je iedere dag je bed zou voor laten.

3408 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Lucky"

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.