banner

Muzieknieuwtjes

Eerste namen Sonic City Festival

Muzieknieuwtjes

Eerste namen Sonic City Festival

Sonic City is een festival georganiseerd in De Kreun door De Kreun. Ieder jaar is er natuurlijk wel een andere curator. Wie de programmatie van De Kreun een beetje kent weet dat dit festival zeer alternatief is, met zelfs heel obscure muziek. Dit jaar hebben ze alvast een grote namen weten te strikken als curator: Viet Cong. Zij kunnen dit jaar de line-up van het tweedaagse festival samenstellen. De eerste acht namen doen ons alvast springen van vreugde, want ook die zijn niet van de minste! Eerst en vooral krijgen we vanzelfsprekend Viet Cong, daarnaast hebben we Chelsea Wolfe die al met Queens Of The Stone age op tour ging en een nummer voor Game Of Thrones schreef. Metz zal hoogstwaarschijnlijk de volledige zaal in brand zetten met hun stevige noisepunk die wat aanleunt bij Nirvana. Bij Lightning Bolt hou je alvast best een paar oordopjes bij de hand, de band speelt namelijk altijd heeeeeeeel luid. SUUNS + Jerusalem in my Heart een collaboratie tussen twee totaal verschillende bands die samen een album maakten die op zijn minst obscuur kan genoemd worden. De mannen van Shabazz Palaces zullen in De Kreun voor de nodige Hip Hop zorgen en als laatste naam kunnen we Protomartyr verwelkomen. Deze Amerikanen maken Garage rock zoals Parquet Courts dat goed kan. Met deze eerste acht namen kunnen we maar één ding concluderen: allen naar De Kreun op 21 en 22 november!

3221 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicfit - "Fuse"

Nicfit is een vierkoppige postpunkband uit het land van de rijzende zon. Het zijn jonge Japanners die al tien jaar werken aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.