LiveRecensies

Dua Lipa X Jaguar @ SugarCity Amsterdam: technology meets music.

LiveRecensies

Dua Lipa X Jaguar @ SugarCity Amsterdam: technology meets music.

© CPU – Bert Savels

Technology meets music. Onder dit motto bracht Jaguar ons naar Amsterdam voor de voorstelling van The Pace – Season One. Influencers, topmodellen, dj’s en muzikanten werden van her en der naar het Venetië van het noorden gebracht om er een once in a lifetime performance mee te maken van campagnegezicht Dua Lipa, die ondertussen wereldwijd een grote ster is. De belangstelling voor het evenement was dan ook zeer groot.

Haar goede vriendin Grace Carter beet de spits af en mocht zich vijf nummers lang bewijzen. Haar indrukwekkende soulstem kwam bij het eerste nummer “Saving Grace” niet volledig tot haar recht omwille van een slechte mix, maar vanaf het prachtig gezongen “Ashes” kwam daar verbetering in. Haar grootste hit “Silence” mocht verrassend genoeg de set niet afsluiten, want die eer was weggelegd voor haar jongste worp “Why Her Not Me“. Aan dramatische uithalen geen tekort in de set en ook de opbouw van de songs was goed. In het begin van het jaar maakten we haar tot een ‘Grote Beer Van Morgen‘ en die eer lijkt ze helemaal waar te maken

De hype rond de show van Dua Lipa was groot, want kaartjes waren nergens te koop. Voor de poorten van het afgebakende terrein stonden daarom ook tientallen fans te smeken om binnen te mogen, maar tevergeefs. We moesten tot iets voor tien uur wachten voor de show begon, maar dat leek niemand echt te storen. Na een klein technisch probleempje begon Dua uiteindelijk met “Blow Your Mind (Mwah)” aan haar set en knallen kan ze wel. In een glitterensemble wervelde een perfect uitgedoste Dua over het indrukwekkende podium.

Een korte set ging het worden, werd ons op voorhand al verteld, en dat was ook genoeg om de aandacht van de genodigden te houden. De “Dreams/No Lie” mash-up bracht de mensen bijvoorbeeld aan het dansen, terwijl “Scared To Be Lonely” sommigen aan het headbangen kreeg. Dua trok haar hoge hakken na twee nummers uit en voelde zich toen veel vrijer om te dansen, wat we in “Be The One” meteen merkten.

© Toon Miermans

Visueel zat de show overigens ook goed in elkaar, want naast een gigantisch ruitvormig led-scherm kregen we ook een heleboel lasers en coole visuals voorgeschoteld. Naast gesmaakte versies van haar wereldhits “One Kiss” en “New Rules” had Dua overigens nog een verrassing van formaat in petto. Het doodverklaarde “Want To” is herrezen en is nu het campagnelied van The Pace. Een technologisch snufje zorgt er bovendien voor dat je van “Want To” je eigen remix kan maken aan de hand van je Spotify of van hoe je op je scherm tikt. Een leuk extraatje dat een spectaculaire lancering kende.

De samenwerking tussen Jaguar en Dua Lipa kende door de adembenemende releaseparty een goede start. Zowel Jaguar als Dua brachten het beste van zichzelf en beloonden elke aanwezige met een once in a lifetime show. Visueel en muzikaal was het een kleurrijke avond die veel glitter en glamour uitstraalde. De korte maar effectieve set van de Britse wereldster was gevuld met hits en kon zo ook de minder grote fans bekoren. Ook de voor velen onbekende Grace Carter zorgde voor blije gezichten en heeft er met zekerheid een paar fans bij. Wat ons betreft mag er zeker een vervolg komen op deze samenwerking.

Bij deze nog eens een groot dankuwel aan Jaguar België, die ons zo vriendelijk ontvangen hebben en de reis zo vlot lieten verlopen.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - "Training Season"

Terwijl de naweeën van Future Nostalgia nog enige tijd nazinderden, bracht Dua Lipa afgelopen jaar slechts twee nummers uit. En toch mocht de Britse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ferdous - "Mountain Snow"

2024 zou wel eens het jaar kunnen worden van noorderbuur Ferdous. De Nederlands-Afghaanse artiest en producer trapt zijn jaar namelijk feestelijk op…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.