Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “La Marcheuse”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “La Marcheuse”

Chris, het tweede album van Christine And The Queens, ligt binnen minder dan een maand in de winkelrekken. Héloïse Letissier brak onder de naam Christine And Queens door in 2014 met nummers als Saint-Claude, Paradis Perdus en uiteraard Christine. Van haar live shows maakte ze al een spektakel door onder andere haar eigen, vreemde dansstijl. Die dansstijl zette ze verder in de videoclip van de leadsingle van het tweede album (“Damn, Dis-Moi”/“Girlfriend”). Ondertussen bracht Chris(tine And The Queens) nog twee singles uit van de nieuwe plaat. “Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)” en “5 Dollars” hebben beiden ook nog een redelijk hoge dansfactor. Dat is niet het geval bij het nieuwe nummer.

“La Marcheuse” legt meer de nadruk op de tekst en de stem. Het is dus meer te vergelijken met “Paradis Perdus” of “Saint Claude” van op Chaleur Humain. “La Marcheuse” is de klaagzang van een vastberaden vrouw. De schaamteloze wandelaar legt een lange, duistere weg af en komt onderweg veel geweld tegen. La violence facile, zoals Chris(tine) het in het Frans omschrijft. Vuisten leveren slechts verwondingen op, klaagt ze, maar Chris(tine) heeft al erger meegemaakt. “La Marcheuse” is trouwens de eerste single waarbij we tot 21 september moeten wachten voor een Engelstalige tegenhanger “The Walker”.

Zowel de Franstalige als Engelstalige versie van Chris verschijnen op 21 september in de winkelrekken. Op twaalf oktober treedt Chris(tine And The Queens) op in Vorst Nationaal.

FacebookInstagramWebsite

 

1184 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Christine and the Queens @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Theatrale bevrijding

Christine and the Queens leerden velen onder ons kennen met de hit “Christine” en niet veel later met het album Charleur Humaine….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.