Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “La Marcheuse”

Chris, het tweede album van Christine And The Queens, ligt binnen minder dan een maand in de winkelrekken. Héloïse Letissier brak onder de naam Christine And Queens door in 2014 met nummers als Saint-Claude, Paradis Perdus en uiteraard Christine. Van haar live shows maakte ze al een spektakel door onder andere haar eigen, vreemde dansstijl. Die dansstijl zette ze verder in de videoclip van de leadsingle van het tweede album (“Damn, Dis-Moi”/“Girlfriend”). Ondertussen bracht Chris(tine And The Queens) nog twee singles uit van de nieuwe plaat. “Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)” en “5 Dollars” hebben beiden ook nog een redelijk hoge dansfactor. Dat is niet het geval bij het nieuwe nummer.

“La Marcheuse” legt meer de nadruk op de tekst en de stem. Het is dus meer te vergelijken met “Paradis Perdus” of “Saint Claude” van op Chaleur Humain. “La Marcheuse” is de klaagzang van een vastberaden vrouw. De schaamteloze wandelaar legt een lange, duistere weg af en komt onderweg veel geweld tegen. La violence facile, zoals Chris(tine) het in het Frans omschrijft. Vuisten leveren slechts verwondingen op, klaagt ze, maar Chris(tine) heeft al erger meegemaakt. “La Marcheuse” is trouwens de eerste single waarbij we tot 21 september moeten wachten voor een Engelstalige tegenhanger “The Walker”.

Zowel de Franstalige als Engelstalige versie van Chris verschijnen op 21 september in de winkelrekken. Op twaalf oktober treedt Chris(tine And The Queens) op in Vorst Nationaal.

FacebookInstagramWebsite

 

860 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stealing Sheep - "Never Gonna Live Up"

De vorige plaat van Stealing Sheep was een uitstapje naar een andere wereld: de apocalyptische, absurde wildernis van de cultanimatiefilm La Planète…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Confidence Man - TILT (★★): Slapen in de club

De meeste houseduetten zijn kort geleefd. Soms zit een producer wat rond te zooien in zijn studio, wanneer hij plots denkt: ‘Verdorie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.