Oude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “5 Dollars”

Oude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “5 Dollars”

Christine & The Queens heeft voor haar nieuwe album haar naam ingekort tot Chris. Ze schrapt dus een groot deel van haar naam en dat gaat samen met een drastische verandering, zegt ze in interviews. Chris is een bijnaam of een alter ego zoals Ziggy Stardust bij David Bowie. Net als onder andere Bowie speelt Christine al sinds het begin met de genderrollen. Christine (met een lange, vrouwelijke haardos) danste in een kostuum en zong over transgenders. Chris heeft niet meer het lange haar dat Christine had.

“5 Dollars” is de derde single van het nieuwe album, na “Girlfriend/Damn, Dis-moi” en “Doesn’t Matter/Doesn’t Matter (Voleur de Soleil)”. Dit keer is er dus enkel een Engelstalige versie, maar of ze nu in het Engels of Frans zingt, Chris(tine) brengt een eigen vorm van energie met zich mee. Net als de vorige nummers heeft dit nummer ook een jaren ’80 sfeertje. Voor de nieuwe plaat haalde Chris(tine) inspiratie uit het eerste decennia van Madonna’s zangcarrière. Het nummer gaat over iemand die alles doet voor vijf dollar zonder schaamte, als hij/zij maar die vijf dollar krijgt. Dat klinkt inderdaad als dé “material girl” a.k.a. Madonna.

Chris verschijnt op 21 september 2018 in de winkelrekken en op 12 oktober staat ze in Vorst Nationaal. Wij kijken er alvast naar uit!

FacebookInstagramWebsite

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Compact Disk Dummies – The Signal (★★★★): De ideale soundtrack voor zomerse uitbundigheid

Compact Disk Dummies heeft geen introductie meer nodig als vaste waarde binnen de Belgische muziekscene. De broers Janus en Lennert Coorevits braken…
AlbumsRecensies

Conan Gray – Found Heaven (★★½): Teleurstellende gedaanteverwisseling

Van het internet heeft Conan Gray intussen een van zijn beste vrienden gemaakt. Een groot deel van zijn bekendheid heeft de singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.