Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline – “Follow Your Fire”

Eind 2014 zorgde een toen nog onbekende singer/songwriter genaamd Emma Bale voor de Belgische doorbraak van de Ierse band Kodaline. Dit was te danken aan haar cover van het nummer “All I Want”. Hiermee zette ze zowel zichzelf maar ook Kodaline op de Belgische kaart. Op die vier jaar is er enorm veel veranderd voor beide. Emma Bale staat dit jaar op Rock Werchter en Kodaline is volop bezig aan hun derde plaat. Gisteren liet de band opnieuw van zich horen op muzikaal vlak. Ze brachten hun single “Follow Your Fire” uit.

De afgelopen jaren onderging Kodaline een stijlverandering. De brave folk jongens uit Ierland werden op hun tweede plaat plots stoere synthrockers. We zijn het er nog niet helemaal over eens of het een geslaagde wijziging is. Ook met hun nieuwste single hebben de mannen opnieuw de koppen bij elkaar gestoken. “Follow Your Fire” begint als een pianoballade maar schijn bedriegt. Naar mate het nummer vordert, krijgen we het gevoel alsof ze een nieuwe “Something Just Like This” van Coldplay en The Chainsmokers willen creëren. Waarschijnlijk willen ze op deze manier een groter publiek aanspreken, maar we vrezen ervoor dat de fans van de brave folkrockers al lang zijn afgehaakt.

Facebook / Website / Instagram

 

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nina Nesbitt - "Pressure Makes Diamonds"

De Schotse zangeres Nina Nesbitt zwom al door verschillende waters sinds ze tien jaar geleden debuteerde. Haar eerste album Peroxide verscheen in 2013,…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Monsters"

‘I’m friends with the monster that’s under my bed’, zong Rihanna in 2013. Net geen 10 jaar later is het onze eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.