Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline – “Follow Your Fire”

Eind 2014 zorgde een toen nog onbekende singer/songwriter genaamd Emma Bale voor de Belgische doorbraak van de Ierse band Kodaline. Dit was te danken aan haar cover van het nummer “All I Want”. Hiermee zette ze zowel zichzelf maar ook Kodaline op de Belgische kaart. Op die vier jaar is er enorm veel veranderd voor beide. Emma Bale staat dit jaar op Rock Werchter en Kodaline is volop bezig aan hun derde plaat. Gisteren liet de band opnieuw van zich horen op muzikaal vlak. Ze brachten hun single “Follow Your Fire” uit.

De afgelopen jaren onderging Kodaline een stijlverandering. De brave folk jongens uit Ierland werden op hun tweede plaat plots stoere synthrockers. We zijn het er nog niet helemaal over eens of het een geslaagde wijziging is. Ook met hun nieuwste single hebben de mannen opnieuw de koppen bij elkaar gestoken. “Follow Your Fire” begint als een pianoballade maar schijn bedriegt. Naar mate het nummer vordert, krijgen we het gevoel alsof ze een nieuwe “Something Just Like This” van Coldplay en The Chainsmokers willen creëren. Waarschijnlijk willen ze op deze manier een groter publiek aanspreken, maar we vrezen ervoor dat de fans van de brave folkrockers al lang zijn afgehaakt.

Facebook / Website / Instagram

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay & BTS - "My Universe"

Binnenkort verschijnt het negende album van Coldplay en dat is altijd iets om naar uit te kijken. De afgelopen maanden kregen we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.