Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Esther & Fatou – “At Night”

Met Esther & Fatou is België weer een folk/dreampop duo rijker. Vandaag brachten ze hun debuut single “At Night” uit. Het nummer werd geproduced door Gaetan Vandewoude, die we kennen van Isbells, en gemixt door Luke Smith, die ondermeer mixte voor Foals, Anna Of The North en Slowclub. Niet de allerminste dus. Zelf omschrijven ze het als tocht door duisternis, melancholie en de confrontatie met je eigen gedachten.

De rode draad doorheen het hele nummer is de samenzang van Esther & Fatou. Hun twee stemmen blenden mooi in met elkaar, met de percussie die voor een opzwepende sfeer zorgt. Naar het einde toe zorgen blazers en strijkers voor een extra dimensie in het nummer die tevens ook voor warmte zorgen. Het doet ons denken aan First Aid Kit maar Esther & Fatou bewaren hun eigenheid door op zoek te gaan naar duisternis.

Facebook / Instagram

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.