Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Jesus Lizard – “Alexis Feels Sick”

© Joshua Black Wilkins

De jaren negentig waren muzikale verwennerij voor liefhebbers van rockmuziek. Eerst had je een horde bands uit Seattle met de grunge, maar daarnaast waren er ook bands zoals Primus, The Butthole Surfers en The Jesus Lizard die rockmuziek bleven vernieuwen. Een mengeling van verschillende muziekstijlen, een mix van kommer en kwel met humor en innovatieve composities: dat was wat al deze rockbands uit hun mouwen schudden, met gemengd succes! The Jesus Lizard beslist nu, na 26 jaar stilte, weer muziek uit te brengen. Zo’n plan kan twee kanten uit gaan. Ofwel loopt dit faliekant af, ofwel draait het allemaal goed uit. Met de album opener “Hide & Seek” zaten we in het midden van deze twee uitkomsten en geraakten we niet overtuigd dat de band aan een echte wedergeboorte begonnen was. Nu komt daar “Alexis Feels Sick” daar bij, de tweede single van de toekomstige lp Rack, die gepland staat voor 13 september.

En jawel, The Jesus Lizard zorgt er voor dat we ons in een tijdmachine naar de dolle jaren negentig voelen. Het nummer begint met het soort pompende baslijn waar de band vele jaren geleden al een patent op had genomen. Voeg daar een snerpend gitaargeluid aan toe en een bijna polyritmisch getik op de rand van de snaredrum. Dit getik kondigt een uitbarsting aan waar je met (on)geduld op zit op te wachten. Na een dikke minuut begint zanger David Yow zijn verhaal te vertellen met een coole vibrato op de microfoon. Drie minuten later volgt het bijna verplichte bruggetje waarin de muziek ietwat stilvalt om nadien nog eens uit te barsten en de song naar het einde te leiden. Eigenlijk zijn dit de ingrediënten waarmee The Jesus Lizard vroeger componeerde, en nu doet de band dat gewoon opnieuw, alsof de tijd is blijven stilstaan. Met deze single komen we bij de tweede optie terecht: het draait allemaal goed uit.

The Jesus Lizard heeft al 25 tourdata aangekondigd, maar voorlopig alleen in de VS en het VK.

Facebook / Instagram

Tracklist Rack:

1. “Hide & Seek
2. “Armistice Day”
3. “Grind”
4. “What If?”
5. “Lord Godiva”
6. “Alexis Feels Sick”
7. “Falling Down”
8. “Dunning Kruger”
9. “Moto(R) ”
10. “Is That Your Hand?”
11. “Swan The Dog”

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Jesus Lizard - "Hide & Seek"

Intussen liggen de jaren negentig al een derde van een mensenleven achter ons, en veel muzikanten die destijds de handdoek in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.