Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Jesus Lizard – “Hide & Seek”

© Joshua Black Wilkins

Intussen liggen de jaren negentig al een derde van een mensenleven achter ons, en veel muzikanten die destijds de handdoek in de ring gooiden, beleven nu een ‘nu of nooit moment’. Zo zagen we gisterenavond Jane’s Addiction voor het eerst in 22 jaar weer optreden op Belgisch grondgebied. Uit een onverwachte hoek komt nu ook The Jesus Lizard uit haar reptielenhuis gekropen. Tussen 1987 en nu kende de Texaanse noiseband een relatief succesvol bestaan. Het album Goat uit 1991 blijft tot op de dag van vandaag een iconisch undergroundalbum dat talloze muzikanten heeft geïnspireerd om tegen de stroom in te gaan. The Jesus Lizard anno 2024 bestaat uit David Yow (zang), Duane Denison (gitaar), David Wm. Sims (bas) en Mac McNeilly. Het is in deze bezetting dat er voor het eerst in 26 jaar weer nieuwe muziek wordt uitgebracht.

“Hide & Seek” is spijtig genoeg geen terugkeer door de grote poort. Daarvoor zijn de powerchordriffs naar The Jesus Lizard-normen te braaf. Als een beginnend punkgroepje hiermee zou afkomen, zou dat een charmant gevoel geven, want dan is er voldoende tijd om buiten de krijtlijnen van het genre te groeien. Voor een groep die in de herfst van haar carrière zit, is dat een ander verhaal. De mythe dat zelfverzekerdheid met de jaren groeit, geldt dus niet altijd. Aan de andere kant ligt dwarsdoenerij wel in de aard van het beestje, waardoor het op dit punt in hun carrière abstract gezien logisch is dat ze wat softer zijn. De noisy elementen worden daarbij vakkundig uitgevoerd en ook het tempo is niet gezapig te noemen. Voor de oudere muziekliefhebber is de single een lichtpunt om hen eraan te herinneren dat The Jesus Lizard nog bestaat, maar nieuwe jonge fans aantrekken lijkt ons iets te optimistisch.

Rack verschijnt op 13 september.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy - "Hide & Seek"

De heerser van de Britse hiphopscene is terug en hoe! Nadat hij een aantal weken terug met het langer dan zeven minuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.