Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single EDIE – “Cool Girl”

© Stephanie Senior

In haar thuisland is de Australische EDIE langzaam aan de weg aan het timmeren. Haar aanwezigheid op Spotify is met nog maar vijf nummers bescheiden, maar ze weet wel al indruk te maken. Haar inspiratie haalt ze uit bands als Fleetwood Mac, The Rolling Stones en ABBA, om er vervolgens haar eigen stempel op te drukken. Op haar nieuwste single “Cool Girl” combineert ze pop en rock op een manier die haar brede invloeden duidelijk laat horen.

De eerste klanken van het nummer hebben wat weg van “Break the Rules” van Charli XCX: een speelse beat die samen met de baslijn haar zang ondersteunt. Maar waar Charli XCX vaak voor de meer elektronische klanken gaat, kiest EDIE hier voor de elektrische gitaar. In het refrein voert de gitaarriff de boventoon en later is er nog ruimte voor een tamelijk krachtige gitaarsolo die zomaar bij een band als HAIM voorbij had kunnen komen. Muzikaal zit het allemaal slim in elkaar en de gepolijste productie laat alle instrumenten goed tot zijn recht komen. De stem van de zangeres lijkt wat weg te hebben van die van Taylor Swift, maar dan iets steviger. Door op een verfrissende manier moeiteloos elementen uit verschillende muzikale stijlen samen te brengen, toont EDIE met “Cool Girl” aan een veelbelovende nieuwkomer in de poprockscene te zijn.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single James Righton - "Edie"

Deewee, het label dat in het leven werd geroepen door de Soulwax-broers, heeft er sinds kort met James Righton een nieuwe poulain…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tove Lo - "True Disaster"

Ongeveer een kleine twee maanden geleden kregen we het eerste voorsmaakje van Tove Lo’s nieuwe plaat in de vorm van “Cool Girl”….
Nieuwe singles

Nieuwe single Tove Lo - "Cool Girl"

Nick Jonas en Flume prijken op haar lijstje van recente collaboraties. Wie Tove Lo kent, weet echter dat ze geen stoere jongen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.