Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bongloard – “Downwards”

© CPU – Jens Cappaert

Het gaat hard voor Bongloard. Dat zouden we zeker kunnen schrijven. Nog beter is: het gaat hard bij Bongloard. De band uit Utrecht werkt gestaag aan de uitgave van de plaat DYTYR? die zal verschijnen op 4 oktober. Er werden met “Suits” en “Famous Lost Words” al twee loeiharde singles naar alle gehoorkanalen gestuurd en nu komt daar “Downwards” bij. ‘Loeihard’ is hier wel een understatement aan het worden!

De nieuwe single begint met een geluid alsof bij de eerste strijk op de gitaar het instrument klaar is om te ontploffen. Er volgt een gitaarpartij die opvallend funky klinkt. Het is het soort punkstuk waar een band zoals Fugazi een patent op had. Frontman Jannes Van Kaam begint hierop zijn verhaal te declameren en opeens start drummer Jan Van Asch een drumpartij waarbij polsen zonder genade na gedane arbeid meerdere kneuzingen of verstuikingen zullen hebben. Het blijft fascinerend welk zwaar geluid er uit de keel van Van Kaam komt. Doe dit zelf een halve minuut en je zit een volle week aan de hoestsiroop. Naar het einde van de song komt er nog een fantastische gitaarsolo uit de handen van Van Kaam en hij blijft brullen alsof hij wordt achternagezeten door een bende leeuwen die al een maand niets hebben gegeten. Bij een trio mag er echt niemand van de muzikanten door de mand vallen, maar dat zien we bij Bongloard echt niet gebeuren. Deze band is een perfect geoliede punkmachine die de radertjes aan duizend toeren per minuut laat draaien, en dat tot ze volledig aan gruzels, afgemat en moegestreden zijn. Dit is een bom, een energiebom!

Op 4 oktober komt DYTYR? uit. Check zeker de sociale media van de band want er wordt in het najaar intensief rondgereisd voor optredens in het thuisland. Ook altijd welkom bij de zuiderburen trouwens!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bongloard - "Famous Lost Words"

In Nederland gebeurt er de laatste tijd heel veel in de punkmiddens. Een heleboel bands beseft dat er weer veel zaken zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bongloard - "Suits"

We kunnen en willen er ook niet omheen: uit Nederland komt hoe langer, hoe meer steengoede rockmuziek overgewaaid naar Vlaanderen. We zouden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air komt af met ruim dertig nieuwe namen

Jera on Air blijft met namen strooien. Vier dagen lang maakte het punk-, hardcore- en metalcorefestival in Limburg nieuwe acts bekend en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.