Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle KATSEYE – “Debut”

© Rahul Bhatt

Wat doen Amerikanen als iets populair is en veel geld kan opbrengen? Het namaken natuurlijk! KATSEYE is een meidengroep uit de Verenigde Staten die alle ingrediënten van een K-popgroep overneemt, inclusief het samenstellen van het zestal. HYBE (het label van BTS) werkt sinds 2021 samen met Universal om zich internationaal uit te breiden en vond de leden van KATSEYE via een talentenjacht. Zo geschiedde en vandaag brengt de niet-Koreaanse K-popgroep haar eerste single uit, die ook op hun eerste ep SIS (Soft Is Strong) zal staan.

Geen betere titel voor een debuutsingle dan “Debut”, al had de sound en inhoud wel veel beter gekund. De single klinkt alsof je aan een AI-tool vraagt om een Engelstalig K-poplied te maken. Het is repetitief, saai en gewoon inhoudsloos. Waar het originele genre vaak experimenteel en zelfs een beetje onafgewerkt klinkt, zoals de stevige Zuid-Koreaanse accenten, klinkt “Debut” veel te gepolijst. Zware bassen creëren een achtergrondbeat dat al door elk overhyped popliedje gebruikt is, terwijl de zangeressen erboven… praten. Het klinkt als een vreemde poging tot rap, al is het wel beter dan het refrein. Daarin lijkt het alsof ze random woorden uit een grabbelton hebben gehaald met ‘populairste woorden uit cliché popliedjes’. Die worden dan herhaald, in een – mislukte – poging om nog een beetje aanstekelijk te zijn. Met twee minuten op de teller is “Debut” absoluut niet lang, al is dat in dit geval goed. Dit nummer is het resultaat van een geforceerd, nagemaakt genre met zangeressen die er beter van weg waren gebleven.

SIS (Soft Is Strong) verschijnt op 16 augustus.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.